4. srpna 2012 • 19:05

VIDEO: Televizní skandál! Po vítězství černošky šla reklama s cvičenou opicí

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká televizní stanice NBC má obří problém – bezprostředně poté, co se věnovala portrétu gymnastky Gabrielle Douglasové, první Afroameričanky tmavé pleti, která na olympiádě vyhrála víceboj, pustila NBC reklamu s opicí! Jde o upoutávku na nový seriál Zvířecí trénink. Za skandál se už omluvila.



Skutečnost, že v upoutávce na nový sitcom (originální název zní Animal Practise) cvičí rozesmátá opice na gymnastických kruzích, a fakt, že reklama běží během olympijského programu, který se věnuje i výraznému triumfu Douglasové, dopálil mnoho tmavých Američanů a odpůrců rasismu za oceánem.

Někteří z nich považují zařazení reklamy hned po zpravodajství o Douglasové za hnusné, jiní pouze za riskantní. Lidé z NBC se ihned omluvili, vyzdvihli význam vítězství první tmavé Američanky na gymnastickém poli a celou událost oznámili za nešťastnou.

„Určitě jsou teď v Americe malé afroamerické holčičky, které si právě říkají: hele, tohle bych taky ráda zkusila. Více z Londýna následuje,“ oznámil na obrazovce moderátor Bob Costas, načež začala upoutávka na Zvířecí trénink.

Pozdvižení je o to větší, že Douglasová se stala velkou americkou hrdinkou, k jejím výkonům se na olympiádě vyjadřují i sestry Williamsovy a očekává se, že zlatá medaile ji dostane mezi naprosté celebrity sportovního světa. O setkání s ní stojí prezident Obama, slavná moderátorka Oprah Winfrey prý při jejím závodě plakala. Obdivně se o Douglasové vyjádřila i jedna z nejslavnějších gymnastek minulosti Nadia Comaneciová.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud