Ivo Pospíšil
7. srpna 2016 • 19:30

Olympiáda je kurňa něco jiného, řekl šermíř Choupenitch po vyřazení

Autor: Ivo Pospíšil, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Vyřazení v prvním kole olympijské soutěže českého šermíře Alexandra Choupenitche hodně bolelo. „Soupeř byl lepší,“ uznal ale kvality obhájce stříbrné medaile Egypťana Aláldina Abúelkásima, který zvítězil 15:8.



„Je to jiná liga, nemyslím soupeři,“ porovnával Choupenitch olympijskou soutěž s běžným šermířským provozem. „Teď už vám to můžu říct: Je to teda kurňa jiný,“ hlásil upřímně dvaadvacetiletý talent s běloruskými kořeny.

„Byl jsem schopný ho porazit, ale bylo to prostě jiné. Nikdy jsem to nezažil, bylo to pro mě něco nového, nevěděl jsem, jak se s tím poperu, snažil jsem se, co to šlo, měnit taktiku, ale nevyšlo to,“ smutnil Choupenitch, který musel nezvykle dvakrát měnit svůj fleret.

Alexander Choupenitch v olympijském souboji s Egypťanem Aláldinem Abúelkásimem (vpravo)
Alexander Choupenitch v olympijském souboji s Egypťanem Aláldinem Abúelkásimem (vpravo)

„Poprvé jsem ho necítil dobře, vyměnil jsem ho sám, na což mám právo. A podruhé svítil bíle, tak mě upozornil rozhodčí, abychom nezdržovali přenos,“ přiblížil. Samotný zápas se pro něho nevyvíjel vůbec dobře.

„Moc dobře nevypadal, on ho zvládl lépe takticky a zkušenostně. Dostal jsem první zásahy, které jsem měl dát já, a pak už jsem ho jen tlačil, jenže právě to potřeboval. Když prohráváte o pět zásahů, je soupeř na vlně a těžko se s tím něco dělá, on pak všechno trefí a vy jste pod takovým lehkým tlakem, že musíte útočit a když zaútočí on, má tam jistotu… Byl dneska prostě lepší,“ uznal Choupenitch.

I tak je to prý ale pro něho povzbuzení do další kariéry. „Vnímám to tak, že je to velká zkušenost, akorát teď jsem smutnej, štve mě to. Ale uleví se mi, skončila sezona, můžu si odpočinout. Nevím, jestli si to lidi dokážou představit, ale příprava na olympiádu i obecně je fakt brutální. Prostě jen trénujete, jíte, spíte a v podstatě neděláte nic jiného,“ přiblížil šermíř, který už tak vyhlíží odpočinek.

„Těším se, až pojedu někam na dovolenou zapomenout, odložím  flerety, ale pak se do toho pustím znova, protože věřím, že mám na to být jednou dobrej. Pořád jsem mladej a určitě se ještě na olympiádu podívám,“ věří Alexander Choupenitch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud