12. srpna 2016 • 03:10

SOUHRN LOH Rio, 6. den: Sluková s Hermannovou končí. Phelps opět zlatý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Riu de Janeiro se odehrál nejúspěšnější český den na letošní olympiádě. Především zásluhou judisty Lukáše Krpálka, který získal pro Českou republiku první zlatou olympijskou medaili v Riu. Ve finále kategorie do 100 kilogramů porazil nasazenou jedničku Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu. Slaví také tenistky, které vybojují minimálně jednou medaili ve čtyřhře díky postupu párů Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká do semifinále. Blízko k úspěchu je také Petra Kvitová. Naopak bez cenného kovu skončili ve finále vodní slalomářka Kateřina Kudějová a deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Olympiáda skončila také pro beachvolejbalistky Markétu Slukovou a Barboru Hermannovou. Čtvrteční olympijské dění jsme sledovali ONLINE, projděte si všechny důležité momenty dne.



AKTUALIZOVAT

6:00 Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová nepostoupily na olympijských hrách do osmifinále. V předkole prohrály 1:2 na sety s Ruskami Jevgenijí Ukolovovou a Jekatěrinou Birlovovou. Předkolo musely hrát, protože se nevešly mezi dva nejlepší týmy ze třetích míst, které se dostaly přímo do osmifinále.

Češky nezachytily úvod zápasu, který se hrál v Riu od půlnoci místního času. Rychle prohrávaly 1:5. Manko sice dotáhly a do koncovky prvního setu šly za vyrovnaného stavu, ale Rusky ji rozhodly pro sebe v poměru 21:19. Ve druhém setu ale vzápětí české reprezentantky získaly výraznou převahu a povolily v něm soupeřkám jen dvanáct bodů.

Ruské hráčky se z toho však rychle oklepaly a rozhodující tie-break zvládly lépe. V jeho první polovině si vypracovaly čtyřbodový náskok a pak spolehlivě otáčely po servisu českých hráček, což je dovedlo k výhře 15:10.

5:40 Hermanová se Slukovou dokázaly vyhrát druhý set poměrem 21:12 a vybojovaly si tak rozhodující třetí set.

5:05 Beachvolejbalistky Sluková a Hermannová se nevešly mezi přímo postupující do osmifinále olympijského turnaje. V předkole se od 05:00 utkají s Ruskami. ONLINE můžete sledovat zde >>>

5:00 Belgická jachtařka Evi Van Ackerová v průběhu olympijské regaty onemocněla a její trenér má podezření, že je to z vody v zátoce Guanabara. Bronzová medailistka z Londýna je jednou ze soupeřek Veroniky Kozelské Fenclové ve třídě Laser Radial.

4:38 O olympijské zlato na kraulařské stovce se podělily Kanaďanka Penny Oleksiaková a Američanka Simone Manuelová. Třetí byla Švédka Sarah Sjöströmová.

4:14 Americký plavec Michael Phelps získal 22. zlatou olympijskou medaili. Nejúspěšnější olympionik všech dob vyhrál polohový závod na 200 metrů, který ovládl na všech hrách od Atén 2004. V Riu de Janeiro je to pro jednatřicetiletého plavce čtvrté zlato.

Ve finále za ním o bezmála dvě sekundy zaostal stříbrný Japonec Kosuke Hagino, který vyhrál dlouhou polohovku. Bronz získal Číňan Wang Šun, bronzový medailista v této disciplíně z loňského mistrovství světa.

3:40 Michael Phelps v polohovém závodě na 200 m bude bojovat o čtvrtou medaili na olympijských hrách v Riu. Jeho soupeření s Ryanem Lochtem, Thiagem Pereirou a Japoncem Kosuke Haginou  můžete sledovat ONLINE >>

Legendární americký plavec Michael PhelpsFoto Reuters


3:35 Američan Ryan Murphy získal na OH znakařský double. Po stovce vyhrál i dvoustovku. Druhý skončil australský plavec Larkin a třetí Rus Rylov. 

Zatímco z loňského mistrovství světa má Murphy jen páté místo ze dvoustovky, v Riu se stal znakařským králem. Z pomyslného trůnu sesadil Larkina, jemuž se stejný double podařil právě na loňském světovém šampionátu. Na olympiádě ale získal medaili jen dnes.

3:20 Prsařskou dvoustovku na OH vyhrála Japonka Rie Kanetová a získala první olympijskou medaili. Druhé stříbro v Riu vybojovala Ruska Julija Jefimovová.

3:10 Čínský stolní tenista Čang Ťi-kche olympijské zlato z Londýna neobhájil. Ve finále turnaje v Riu ho porazil hladce 4:0 krajan a mistr světa Ma Long.

2:46 Španělsko bylo blízko další senzační prohře, s Nigérií ale duel otočilo. Basketbalisté Španělska si na olympijském turnaji připsali po dvou porážkách první vítězství. Stříbrní medailisté z minulých dvou her a úřadující mistři Evropy porazili v Riu de Janeiro po vyrovnaném průběhu 96:87 Nigérii.

2:15 Basketbalistky Austrálie si navzdory šestnáctibodovému deficitu ve čtvrté čtvrtině utkání proti Japonsku udržely stoprocentní úspěšnost. Olympijské medailistky z posledních pěti her nakonec vyhrály čtvrtý duel v základní skupině 92:86 a udržely se v čele tabulky skupiny A.

1:45 Český badmintonista Petr Koukal první zápas ve skupině na olympijských hrách prohrál. Favorizovanému Britovi Rajivu Ousephovi podlehl 0:2 na sety. Druhé a poslední utkání ve skupině českého reprezentanta čeká v sobotu, kdy se střetne s Japoncem Šo Sasakim.

archiv Petra KoukalaFoto archiv Petra Koukala

Do osmifinále postoupí vítězové třinácti skupin a nejlepší tři z druhých míst. Zatímco Koukal se na svou třetí olympiádu dostal na poslední chvíli díky uvolněným místům po hráčích startujících ve dvou disciplínách, Ouseph je třináctým nasazeným.

Českému reprezentantovi prakticky nedal šanci. První set vyhrál 21:14 a ve druhém vedl už osmibodovým rozdílem, než sérií vlastních chyb pomohl Koukalovi ke snížení. V koncovce český hráč odvrátil tři mečboly, ale porážce 18:21 nezabránil. 

1:20 Další dopingový nález! Bulharská steeplařka Silvia Danekovová měla v Riu de Janeiro před startem olympijských atletických soutěží pozitivní dopingový test na EPO. 

Třiatřicetiletá běžkyně byla testována krátce po svém příjezdu do Brazílie 26. července a má do analýzy vzorku B zastavenou činnost.

0:59 Badmintonista Petr Koukal startuje na turnaji v Riu. Úvodní duel českého reprezentanta můžete sledovat ONLINE zde >>> 

0:45 Družstvo rumunských šermířek slaví zlaté medaile! Rumunky vyhrály na OH v Riu soutěž v kordu po finálovém vítězství 44:38 proti obhájkyním zlata a mistryním světa Číňankám.  

0:39 Premiérový olympijský turnaj v sedmičkovém ragby vyhrálo Fidži. Ve finále deklasovalo Británii 43:7 a získalo svou první medaili pod pěti kruhy.  Jednoznačný výsledek přinesl také zápas o bronz, v němž Jihoafrická republika porazila Japonsko 54:14.

0:18 Hladký postup! Pár Lucie Hradecká , Radek Štěpánek bez boje prošel do čtvrtfinále smíšené čtyřhry na OH. Španělé Muguruzaová, Nadal k utkání 1. kola nenastoupili. 

Radek Štěpánek se hecuje v zápase s Novakem Djokovičem na turnaji v TorontuFoto Profimedia.cz

O postup do semifinále si česká dvojice zahraje s rumunským párem Irina Beguová, Horia Tecau.

23:50 První zlatou olympijskou medaili na dráze v Riu si vyjeli v týmovém sprintu britští cyklisté, kteří ve finále porazili Nový Zéland. Bronz má Francie.

23:30 Lukáš Krpálek celý den bojoval za zesnulého kamaráda Alexandra Jurečku. Slíbil mu medaili a získal pro něj zlato. Více čtěte ZDE »

Lukáš Krpálek slaví zisk historického zlataFoto Barbora Reichová (Sport)

23:14 Favorizovaná Američanka Simone Bilesová suverénně vyhrála víceboj sportovních gymnastek před krajankou Aly Raismanovou a Ruskou Alijou Mustafinovou. 

22:30 Judista Lukáš Krpálek získal pro Českou republiku první zlatou olympijskou medaili v Riu de Janeiro a celkově patnáctou v historii. Ve finále kategorie do 100 kilogramů porazil nasazenou jedničku Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu na ipon a vyhrál tak všech pět svých zápasů. Více čtěte ZDE>>>

Judista Lukáš Krpálek porazil Portugalce Jorgeho Fonsecu
Judista Lukáš Krpálek porazil Portugalce Jorgeho Fonsecu

22:14 Titul olympijské šampionky v judu ve váze do 78 kg obhájila Američanka Kayla Harrisonová. Ve finále porazila na ipon Francouzku Audrey Tcheumeovou. 

22:03 Olympijské zlato v lukostřelbě získala Korejka Čang Hje-čin. V semifinále zdolala obhájkyni zlata z Londýna Ki Po-pe a ve finále Němku Unruhovou.

21:32 Judista Lukáš Krpálek má jistou olympijskou medaili! Po výhře nad Francouzem Cyrillem Maretem postoupil do finále váhové kategorie do 100 kilogramů. V něm se utká s nasazenou jedničkou Elmarem Gasimovem z Ázerbájdžánu. Více čtěte ZDE>>>

21:21 DALŠÍ ČESKÁ MEDAILE! Český tenis má na olympijském turnaji v Riu de Janeiro jistotu minimálně bronzové medaile z ženské čtyřhry. Obhájkyně stříbra z minulých her v Londýně Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou odvrátily ve čtvrtfinále proti ruské dvojici Darja Kasatkinová, Světlana Kuzněcovová tři mečboly a po výhře 6:1, 4:6, 7:5 vydřely postup do semifinále.

V něm už je po dnešní výhře i další česká dvojice Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou , které figurují v opačné polovině pavouku. Může tak dojít i na ryze české finále.

Hlaváčková s Hradeckou si v semifinále zahrají proti švýcarskému páru Timea Bacsinszká, Martina Hingisová . Šafářová se Strýcovou změří síly s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou.

Barbora Strýcová (vlevo) s Lucií Šafářovou předvedly ve čtvrtfinále OH skvělý obratFoto AP Photo

20:30 Mistryně světa ve vodním slalomu Kateřina Kudějová medaili v Riu nezískala, ve finále obsadila poslední desáté místo. Nenapodobila tak středeční bronzový úspěch Jiřího Prskavce . Olympijskou vítězkou v kategorii kajakářek je Španělka Maialen Chourrautová. 

Kudějová doplatila na chyby ve druhé polovině trati. V brance číslo 16 si připsala dvousekundovou penalizaci a do jednadvacítky se po špatném najetí musela vracet. Nabrala proto velkou časovou ztrátu.

19:57 Česká plavkyně Simona Baumrtová skončila v rozplavbě na 200 metrů znak časem 2:13,26 na 23. místě a do olympijského semifinále nepostoupila.

19:45  Chybou v závěru se deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler připravili o olympijskou medaili. Po poslední protivodné brance dokonce museli udělat eskymácký obrat a po dvou penalizacích obsadili osmé místo. Zlato vybojovali slovenští bratranci Ladislav a Peter Škantárové.

Kašpar se Šindlerem jeli skvělou jízdu a drželi průběžné vedení až do branky číslo 22. Špatný záběr už náklonem nezachránili a ocitli se pod vodou. Druhý "šťouch" následoval vzápětí. Po pěti medailových úspěších v řadě od her v Barceloně po Peking zůstal český vodní slalom v kategorii C2 stejně jako před čtyřmi lety v Londýně bez medaile. 

Stříbro zopakovali britští vodáci David Florence, Richard Hounslow, bronz pro Francii vybojovali Gauthier Klauss a Matthieu Péché. Prvních šest deblířů projelo finálovou jízdu čistě.

Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem utopili medailovou naději jen dvě branky před cílemFoto Twitter.com/@BBCSport

19:35 Tenistka Petra Kvitová si na olympijských hrách v Riu de Janeiro zahraje o medaili. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře ve čtvrtfinále za 49 minut smetla 6:2 a 6:0 Ukrajinku Jelinu Svitolinovou, která v předchozím kole senzačně vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou . O finále si Kvitová zahraje s Portoričankou Monicou Puigovou a bude favoritkou. 

19:18 Velký tenisový úspěch! Lucie Šafářová a Barbora Strýcová na olympiádě v Riu zdolaly italský pár Erraniová, Vinciová 2:1 na sety a postoupily do semifinále čtyřhry. Více čtěte ZDE>>> 

19:02 Mistryně světa Kateřina Kudějová bez problémů postoupila po čisté jízdě do finále olympijského závodu kajakářek, boje o medaili začnou v Riu ve 20:00.

18:30 Blíží se historické hodiny českého juda. Lukáš Krpálek v kategorii do 100 kilogramů přestál krutá úvodní tři kola olympijského turnaje a v odpoledním programu (začátek v půl deváté večer českého času) se bude prát o medaili. V semifinále se utká s Francouzem Cyrillem Maretem. Rozhovor přímo z Ria čtěte ZDE>>>

17:55 Jonáš Kašpar a Marek Šindler postoupili na OH v Riu do finále deblkanoistů z druhého místa, i když měli dvě penalizace. Jízdy o medaile začnou v 19:15.

17:54 Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic , Jakub Podrazil vyhrála B finále veslařské regaty a na olympiádě v Riu tak obsadila celkově sedmé místo.

17:45  Česká střelkyně Adéla Bruns obsadila na olympijských hrách v Riu de Janeiro sedmé místo ve střelbě ze sportovní malorážky na 3x20 ran. Nepodařilo se jí tak obhájit bronzovou medaili z Londýna, kterou tehdy získala ještě pod dívčím jménem Sýkorová . Zlatou medaili vybojovala Němka Barbara Englederová. 

Devětadvacetiletá Bruns postoupila do osmičlenného finále z osmé příčky, avšak zaváhala hned u první střely vkleče, za kterou získala jen 6,4 bodu. Manko se jí již nepodařilo smazat, hlavně díky výborným položkám vleže předstihla alespoň Íránku Nadžmeh Chedmatíovou.

Puškařka Adéla Bruns obsadila na olympijských hrách tentokrát sedmé místoFoto ČTK
 

17:30 Judista Lukáš Krpálek se bude na olympijských hrách v Riu de Janeiro prát o medaili. Ve čtvrtfinále kategorie do 100 kg porazil úřadujícího mistra světa Rjunosukeho Hagu z Japonska. Finálový program začíná ve 20:30 SELČ.

České judo má dosud na kontě jedinou olympijskou medaili, o kterou se v roce 1980 v Moskvě postaral Vladimír Kocman třetím místem. Nyní je Krpálek velmi blízko tomu, aby na něj navázal nebo ho překonal. Stačí k tomu, aby vyhrál alespoň jeden ze zbývajících dvou zápasů.

17:10 Z českých tenistek jdou dnes jako první dnes hrají Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou proti sehraným Italkám Saře Erraniové a Robertě Vinciové. Více čtěte ZDE>>>

17:00 Začíná finále střelby ze sportovní malorážky na 3x20 ran. Nechybí v něm ani puškařka Adéla Bruns. Sledujte ONLINE ZDE>>>

16:45 Judista Lukáš Krpálek je na olympijských hrách ve čtvrtfinále a jediná výhra ho dělí od bojů o medaile. V osmifinále porazil Kazacha Maxima Rakova taktickým výkonem na tresty.

Proti němu ukázal, jak za poslední roky takticky dozrál. Mistra světa z roku 2009 si nepouštěl k tělu a velmi dobrým bojem o úchop nedovolil Kazachovi téměř nic. Navíc donutil soupeře k dvěma trestům a zkušeně si došel pro postup.

Český judista Lukáš Krpálek v osmifinále olympijské soutěže proti Maximu Rakovovi z KazachstánuFoto Reuters

16:30 Tenistka Barbora Strýcová musela z českého stolu v olympijské vesnici odnášet špinavé nádobí.

15:51 Puškařka Adéla Bruns postoupila na olympijských hrách do finále střelby ze sportovní malorážky na 3x20 ran. V kvalifikaci v Riu de Janeiro obsadila osmé místo, které jí jako poslední stačilo k účasti v boji o medaile.

Bruns v Riu obhajuje v této disciplíně bronzovou medaili z Londýna, kterou tehdy získala ještě pod dívčím jménem Sýkorová. Snažit se o to bude od 17:00 SELČ. Druhá česká reprezentantka Nikola Mazurová v soutěži obsadila 25. místo.

Bruns se v postupové osmičce držela od úvodní střelby v kleče, vleže ji jen dva kruhy dělily od stoprocentní položky a byla dokonce čtvrtá. Vestoje střílela jako jedna z prvních a z popředí se vytratila, ale v nejtěžší části soutěže chybovaly i soupeřky a devětadvacetiletá reprezentantka vystoupala pořadím zpět.

Lukáš Krpálek porazil Portugalce Jorgeho Fonsecu na wazari až 22 vteřin před koncemFoto Reuters

15:41 Bylo to nečekané drama, ale judista Lukáš Krpálek postoupil na olympijských hrách do osmifinále. Ve 2. kole porazil Portugalce Jorgeho Fonsecu na wazari 22 vteřin před koncem.

Fonseca už měl za sebou jeden duel, ale proti Afghánci Muhammadu Taufiku Bachšimovi se příliš neunavil, neboť vyhrál už za devět sekund. A proti Krpálkovi ukazoval, proč je pro českého reprezentanta neoblíbeným soupeřem.

 

Úvodní dvě minuty byl Portugalec lepší a bodoval na juko, ale pak ukázal Krpálek svou největší zbraň - výbornou kondici. Soupeře dostal pod velký tlak, donutil ho ke třem trestům, 22 vteřin před koncem již notně unaveného Fonsecu hodil na wazari a výhru už si pohlídal.

 

"Celou dobu jsem prohrával, ale pořád jsem se snažil udělat nějakou techniku nebo ho donutit k trestům. Byl jsem aktivnější a nakonec to dobře dopadlo. Jsem šťastný," řekl Krpálek cestou do šatny novinářům.

 

15:00 Začíná program judistů, velkou českou nadějí je Lukáš Krpálek. V 1. kole ho čeká soupeř z předkola. Sledujte ONLINE ZDE>>>

 

14:20 Podívejte se na anketu iSport TV s českými olympioniky. Co se jim vybaví, když se řekne olympijská vesnice?

 

Anketa mezi olympioniky: Olympijská vesnice? Hlavně spoustu jídla, shodují se
Video se připravuje ...

 

13:55 Arménský vzpěrač Andranik Karapetjan patřil na olympijských hrách k medailovým adeptům v kategorii do 77 kilogramů, po nezvládnutém pokusu v nadhozu ale pro něho soutěž skončila ošklivým zraněním. Více čtěte ZDE>>>

 

12:00 Judista Lukáš Krpálek se před odletem do Ria sešel kvůli rozhovoru pro deník Sport s hercem Ondřejem Vetchým.

 

Bývalý judista Vetchý vyzpovídal medailovou naději Krpálka
Video se připravuje ...

 

LOH Rio 2016: vrcholy čtvrtečního programu
Čtvrtek:

14:00 sportovní střelba malorážka 3x20 ženy kvalifikace: Bruns, Mazurová, finále 17:00 ONLINE SLEDUJTE ZDE>>>

15:00 judo muži do 100 kg 2. kolo: Krpálek - Fonseca (Portug.)/Bachši (Afg.), finále 22:20 ONLINE SLEDUJTE ZDE>>>

16:00 tenis dvouhra muži - 3. kolo, dvouhra ženy - čtvrtfinále: druhý zápas Kvitová - Svitolinová (Ukr.), čtyřhra muži - semifinále, čtyřhra ženy - čtvrtfinále: 17:00 Šafářová, Strýcová - Erraniová, Vinciová (It.), druhý zápas Hlaváčková, Hradecká - Kasatkinová, Kuzněcovová (Rus.), 22:00 smíšená čtyřhra - 1. kolo: Hradecká, Štěpánek - Muguruzaová, Nadal (Šp.). ONLINE SLEDUJTE ZDE>>>

17:30 vodní slalom semifinále C2 muži: Kašpar, Šindler, finále 19:15

17:40 veslování finále B: dvojka bez kormidelníka muži: Helešic, Podrazil, 17:50 dvojskif ženy: L. Antošová , Fleissnerová , 18:10 čtyřka bez kormidelníka lehkých vah muži: Kopáč , J. Vetešník, O. Vetešník, Vraštil

18:05 jachting rozjížďky RS:X muži: Lavický

18:15 vodní slalom semifinále K1 ženy: Kudějová, finále 20:00 ONLINE SLEDUJTE ZDE>>>

19:36 plavání 200 m znak ženy rozplavby: Baumrtová

21:00 sportovní gymnastika víceboj ženy finále

Pátek:

0:00 ragby muži finále

0:55 badminton základní skupina: Koukal - Ouseph (Brit.)

2:30 stolní tenis dvouhra muži finále

3:00 plavání šestý finálový blok

 

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud