12. srpna 2016 • 10:34

Další útok na Rusku, která dopovala. Radši bych čisté Hry, říká čtvrtá Britka

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rio bude pro ruskou plavkyni Julii Jefimovovou navždy místem, kde dokázala vyhrávat olympijské medaile, ale odkud si rozhodně nepřivezla nové přátele. Po úterní stříbrné medaili na 100 metrů se dopingová hříšnice setkala s ostrou kritikou soupeřek a pískotem publika a nejinak tomu bylo po včerejším stejném umístění v disciplíně 200 metrů prsa. Tentokrát se do ní opřela Britka Chloe Tuttonová.



Dvacetiletá Tuttonová skončila na nepopulárním čtvrtém místě a po závodě se ji ve tváři mísily pocity únavy a znechucení. Sama věděla, že tři soupeřky byly lepší, ale jedné z nich to rozhodně nepřála. "Být na čtvrtém místě je vždycky deprimující a je jedno, kdo je před vámi. Ale upřednostnila bych, kdyby Hry byly úplně čisté," narážela Tuttonová v rozhovoru pro Daily Mail na svou sokyni.

Nad účastí čtyřiadvacetileté Rusky s dopingovou minulostí se dlouho vznášel otazník, definitivu startu získala teprve v pátek po verdiktu arbitrážního soudu CAS.

"Soud vše projednával a ospravedlnil mě ke startu. Pokud se to někomu nelíbí, může si to s ním jít vyříkat," vzkázala suverénně Ruska svým sokyním, ale zároveň dala jasně najevo, že pod úsměvem na své tváři se skrývá mnoho méně příjemných pocitů. "Na povrch možná vypadám klidně, ale uvnitř mě to vře a během závodů se trápím," vykládala Jefimovová.

To ale ostatní plavkyně neobměkčilo. Minimálně ne velšskou rodačku Tuttonovou, která se pořád vidí o stupínek výš. Ten ji zabrala i Ruska. "Je to takové hořkosladké. Mám radost z času, který jsem zaplavala, ale když jste tak blízko medaili, nejde to jinak, než být zklamaný," myslí si.

Dvakrát stříbrná Jefimovová se ale stále brání a po svém okolí žádná druhou šanci. "Když řídíte auto a dostanete pokutu taky přece rovnou nejdete do vězení. Každý takhle chybuje, i sportovci ve Spojených státech," brání se dál.

"Jsem proti dopingu a nikdy jsem ho vědomě neužívala."

Kompletní trio medailistek. První Japonka Kanetová, druhá Jefimovová a třetí Š' Ťing-lin z Číny
Kompletní trio medailistek. První Japonka Kanetová, druhá Jefimovová a třetí Š' Ťing-lin z Číny

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud