19. srpna 2016 • 11:40

Britská moderátorka v Riu: Její boj o život sledovala celá země

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik dní byla nejsledovanější osobou z velmi úspěšné britské výpravy v Riu, přitom vůbec nezávodila. Moderátorka Charlie Websterová před zahájením olympijských her vyrazila na charitativní 3000 mil dlouhou trasu na kole z Londýna do místa konání her. Během cesty však dostala vzácný typ malárie. Ta ji uvrhla do velmi vážného zdravotního stavu. Populární moderátorka tak místo spolukomentování her bojovala v brazilské nemocnici o holý život.



Šla do toho s dobrými úmysly. Moc chtěla pomoct, a tak vyrazila na charitativní akci s manželem bývalé běžkyně Jane Tomlinsonové, která před lety zemřela na rakovinu prsu. Tomlinsonová je známá britská sportovkyně, jež téměř dvě desetiletí bojovala proti vážné nemoci a zaběhla několik slavných maratonů. Websterová se příběhem statečné ženy inspirovala a společně s cyklistickým týmem vyrazila za náročným cílem. Jen těžko ale tušila, jaký bude mít její cesta konec.

Po přeletu do země konání letních olympijských her v pětičlenné skupině vyrazila ze severského města Recife do Ria de Janeira. Po devětatřiceti dnech dorazila do olympijského velkoměsta, kde se ještě 5. srpna zúčastnila slavnostního zahájení. 

Od den později však svým fanouškům na sociálních sítích přinesla nečekanou a smutnou zprávu. „Po šesti týdnech na cestě, mám za sebou velmi těžký den. Vážný stav dehydratace a infekce. Dostala jsem dvoje kapky a antibiotika,“ uvedla rodačka z Sheffieldu.

O tři dny později se na jejím profilu objevily bližší informace. Na nemocničním lůžku ležící Websterová sdělila: „Byly to hrozné dny s těžkou infekcí, ale zlepšuje se to. Těším se, až budu součástí britského týmu,“ doufala třiatřicetiletá moderátorka. 

Zprávy z nemocnice ale zdaleka tak pozitivní nebyly. Websterové z těžké infekce selhaly ledviny a mladé Britce lékaři museli neprodleně zahájit dialyzační léčení. Minulý pátek navíc bývala moderátorka televize Sky Sports byla uvedena do umělého spánku. Lékaři však uvedli, že jsou i tak spokojeni s výsledky neurologických testů a nešířili další paniku kolem stavu Websterové.

V týdnu z Ria přišly už daleko pozitivnější zprávy. Webstrová je zpátky při vědomí a s největší pravděpodobností by neměla být v ohrožení života. „Dcera si uvědomuje vážnost situace. Já jsem hlavně ráda, že je opět schopná s námi komunikovat. Lékaři ji poskytují nejlepší péči, zároveň nás upozorňují, že každý jedinec se léčí odlišně,“ sdělila britským médiím matka vážně nemocné moderátorky. Tento příběh směřuje ke šťastnému konci.

Charlie Websterová si cestu krásnou krajinou opravdu užívala
Charlie Websterová si cestu krásnou krajinou opravdu užívala

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud