18. února 2022 • 11:00

Biatlonový masák pod vládou Norů. Krčmář se po chybách propadl

Autor: iSport.cz, zoh, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonový program na ZOH v Pekingu rozdal poslední medaile. Norskou dominanci nad kombinací lyžování a střelby potvrdil zlatem v závodě s hromadným startem Johannes Boe, druhý skončil Švéd Ponsiluoma, třetí další Nor Christiansen. Michal Krčmář skončil po pěti trestných kolech 21. se ztrátou skoro čtyř minut.



Johannes Bö vybojoval v Číně celkem pět medailí: po triumfech ve sprintu, štafetě a smíšené štafetě získal ještě bronz ve vytrvalostním závodě a stane se nejúspěšnějším sportovcem her v Pekingu. S bilancí šesti zlatých, dvou stříbrných a šesti bronzových medailí je zároveň Norsko nejúspěšnější biatlonovou zemí na této olympiádě.

Český tým vyšel poprvé od roku 2010 naprázdno. Před osmi lety v Soči získal po pozdější diskvalifikaci Rusek ze štafety žen šest medailí, o čtyři roky později brali čeští biatlonisté v Pchjongčchangu dva cenné kovy.

Jednatřicetiletý Krčmář absolvoval druhý olympijský závod s hromadným startem v kariéře a byl jediným Čechem na startu. Stříbrný medailista ze sprintu v Koreji na první položce nechyboval a byl průběžně dvanáctý se ztrátou osmnácti vteřin na čelo.

Při druhé střelbě vleže a úvodní položce vestoje rodák z Vrchlabí vždy jednou minul a držel se na 15. místě. Slibný výsledek si však pokazil poslední zastávkou. Musel na tři trestná kola a dojel jednadvacátý se ztrátou tří minut a 40 sekund na vítěze. Oproti stejnému závodu před čtyřmi lety v Pchjongčchangu si polepšil o pět míst.

O šestou medaili na OH v Pekingu přišel na závěrečné položce Quentin Fillon Maillet. Francouz figuroval na druhém místě, ale třikrát nemířil přesně a doběhl čtvrtý. Vítěz vytrvalostního a stíhacího závodu ztratil ve finiši na třetího Christiansena třináct vteřin.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud