6. února 2022 • 09:18

SESTŘIH: Konec snu o postupu! Paulovi prohráli napínavý duel s Kanadou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi přišli na olympijském turnaji smíšených družstev v curlingu o šanci na postup do semifinále. Čeští debutanti pod pěti kruhy dnes v Pekingu porazili 10:8 Američany, poté ale podlehli 5:7 po dodatečném endu Kanadě a před závěrečným zápasem mají bilanci tři výher a pěti porážek.



Do semifinále desetičlenného turnaje postoupí nejlepší čtyři týmy. Češi jsou aktuálně sedmí a nemohou už dosáhnout na čtvrté místo, na němž je aktuálně s pěti výhrami Švédsko. Turnaj Paulovi zakončí v pondělí duelem s pořadatelskou Čínou.

Proti USA vedli Paulovi po trojce z druhého endu 3:1, vzápětí zaznamenali tři body soupeři. Češi odskočili do vedení 7:4 po zisku čtyř bodů ve čtvrtém endu. Vicky Persingerová a Christopher Plys ale v pátém srovnali, šestý skončil po Paulově chybě bez bodu a po sedmém Češi ztráceli 7:8.

V závěrečném endu se Paulové povedl poslední hod. Vyrazila z kruhů americký kámen a Češi další trojkou utkání strhli výhru na svoji stranu. Uspěli po třech předchozích prohrách.

V druhém dílu dnešního zámořského dvojboje potřebovali Paulovi k udržení naděje na semifinále porazit Kanadu s obhájcem zlata Johnem Morrisem. Češi byli blízko cennému vítězství, do osmého endu vstupovali s vedením 5:3. Posledním kamenem se ale Rachel Homanové podařilo zahrát přesně a zachránila pro Kanadu prodloužení. Dodatečný end rozehráli Češi nadějně, ale poté, co Paulová nedokázala v těžké pozici vystrčit kanadský kámen ze středu, se z vítězných dvou bodů radoval zámořský celek.

Turnaj dnes málem předčasně skončil pro australskou dvojici poté, co měla Tahli Gillová pozitivní test na koronavirus a musela do izolace. Vedení australské výpravy však později uvedlo, že hráčka dostala od čínské hygieny svolení pokračovat v režimu blízkého kontaktu. S Deanem Hewittem si poté připsali v osmém duelu nad Švýcarskem první výhru na turnaji (9:6).

Průběžné pořadí: 1. Itálie 7 zápasů/7 výher, 2. Kanada a Británie 7/5, 4. Švédsko 8/5, 5. Norsko 7/4, 6. USA 7/3, 7. ČR 8/3, 8. Švýcarsko 7/2, 9. Čína 8/2, 10. Austrálie 8/1.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud