Martin Hašek
10. února 2018 • 09:44

Ledecká začne na lyžích. Tabu platí, na ceremoniálu sledovala Američany

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Snowboardistka Ester Ledecká už se nemůže dočkat, až to vypukne. Na olympiádě v Pchjončchangu se zatím nervuje v olympijské vesnici, ale už v pondělí ji čeká první závod – lyžařský obří slalom. „Asi jako před každým startem, hrozně se těším!“ hlásí vysmátá Ledecká.



Tabu na slovo olympiáda je stále v letu stále v platnosti.

„Ano, platí,“ říká Ledecká , která dál od členů svého týmu vybírá pokuty, pokud se neudrží a zahlásí strašidelné slovo na o.

Ledecká si zatím žije ve svém světě. V Pchjongčchangu má všechny členy svého týmu, včetně rodičů Janka a Zuzany, své šéftrenérky, která je v olympijské vesnici vedené jako trenérka sjezdařů. Tlak blížícího se startu řeší stranou od veřejnosti. A své vnitřní pocity si zatím schovává pro sebe,

„Sníh? Sníh je bílej a studenej. Zatím mám za sebou tři tréninky. Jak mi to šlo? To je otázka spíš na Banyho,“ hlásí Ledecká lakonicky.

Ledecká se v rámci přípravy na svůj první start vzdala možnosti účastnit se pátečního zahajovacího ceremoniálu. A příliš se o něj nezajímala ani v televizi.

„Po pravdě řečeno jsem se nechala zavolat jenom, když nastupoval americký tým, protože jsem chtěla vidět svého teammatea Mikea. Jinak jsem se nedívala,“ popsala Ledecká s tím, že mezi Američany hledala amerického snowboardistu Michaela Trappa, který patří do jejího SG Pro Teamu.

V Pchjongčchangu ji v příštích dnech čeká několikanásobná akce kulový blesk. Zatím bydlí s ostatními reprezentanty v horské olympijské vesnici v Pchjongčchangu. Společné ubikace ale zřejmě už brzy opustí.

Ledecká se měla v průběhu příštího týdne stěhovat do vlastního ubytování v blízkosti areálu pro rychlostní disciplíny v Čongsonu. Tam se bude soustředit na super-G, která ji čeká v sobotu 17. února. Další týden ji čeká přechod na snowboard, kde bude závodit v paralelním obřím slalomu.

Dopředu počítá s návštěvou dopingových komisařů.

„S místními kontrolami zkušenost zaplaťpánbůh nemám, myslím, že to ještě přijde. Doufám, že to nebude hodně brzo ráno nebo hodně pozdě večer, kdybych spala,“ řekla Ledecká.

Nehodlá se ani dívat na ostatní soutěže.

„Já jsem spíš z lidí, kteří radši sportují, já si půjdu zasportovat, než že bych se šla někam dívat,“ uvedla Ledecká.

Pivo a chleba jako doma! Olympionici v Pchjongčchangu otevřeli Český dům
Video se připravuje ...

V Pchjongčchangu už hoří olympijský oheň
V Pchjongčchangu už hoří olympijský oheň

1. den na ZOH: Polonahý vlajkonoš, 15 tisíc vajec i návod na pisoáry
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud