21. února 2018 • 17:30

Hlavu vzhůru! Prezident Kiska dojal Slovensko vzkazem nešťastnici

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalo by se to označit za blackout. Smíšená slovenská biatlonová štafeta na Hrách v Pchjončchangu totálně vyhořela. 25letá Paulína Fialková na první střelbě trefila jen jednu z osmi ran, místo čtyř trestných kol odkroužila jen tři a přibyla jí za to dvouminutová penalizace. Nebylo divu, že se v cíli dohnala k slzám. Slovenské fiasko však odmítl prezident Andrej Kiska. „Hlavu vzhůru, Paulíno. Všichni víme, že jste skvělá biatlonistka a jeden nepovedený závod na tom nic nezmění,“ vzkázal ji na svém oficiálním instagramovém účtu.



Když dojela do cíle, spustily se jí slzy. Věděla, že se jedná o průšvih. Slovenská smíšená štafeta nakonec závod ani nedokončila…

„Pokazila jsem to celému týmu, musím se všem omluvit,“ kála se 25letá rodačka z Brezna, se kterou na olympijských hrách závodí i o dva roky mladší sestra Iva.

Její smutek se však snažil zažehnat slovenský prezident Andrej Kiska , který celý tým podpořil na svém Instagramu. Když se dozvěděl, co se v biatlonistům v Koreji stalo, ani chvíli neváhal.

„Takový je sport, vždyť nejde o život. Všichni víme, že jste skvělá závodnice a těšíme se na vaše budoucí úspěchy, které se určitě dostaví. Jeden nepovedený závod přece nic neznamená. Na této olympiádě jste nám dopřáli i tak mnoho radosti,“ napsal Kiska.

13. den na ZOH: Francouz jako Hašek, dejá vu z Nagana a noční můra Ester
Video se připravuje ...

Ten si cenil i přístupu největší hvězdy týmu a držitelky tří medailí z Her v Koreji  Anastasie Kuzminové , která měla štafetu táhnout. „Nevšiml jsem si žádných výčitek a přesně tak to má být,“ těšilo slovenskou hlavu státu. „Dnes to potkalo Paulínu, příště to může být zase někdo jiný,“ dodal.

„Není potřeba z toho dělat tragédii. Je to sport, stávají se i takové věci. Je podstatné, aby se z toho Paulína probrala. Je velmi důležité ji teď podržet, protože když se bude vinit, nemusí dobře dokončit celou sezonu,“ uvedla Kuzminová.

Prezident biatlonového svazu Tomáš Fusko reagoval rozdílně. „Stala se sportovní tragédie, ale život jde dál, dál budeme i sportovat.“

PAULÍNA FIALKOVÁ - HLAVU HORE Prijal som dnes predsedu poľského Sejmu, vymenoval som nového viceguvernéra Národnej banky, poveril som troch nových veľvyslancov, mal som pracovné rokovanie s členom vlády, zúčastnil som sa na vernisáži a až teraz som videl slzy našej biatlonistky Paulíny Fialkovej. Chcem jej takto na diaľku odkázať: Hlavu hore. Stáva sa to. Taký je šport. Nejde o život. Vieme, že ste skvelá biatlonistka a tešíme sa na vaše ďalšie úspechy, ktoré určite prídu. Jedny nevydarené preteky nič neznamenajú. Aj na tejto olympiáde ste nám dopriali veľa radosti. Cením si aj slová Nasti Kuzminovej, kolegov biatlonistov zo štafety, či trénerov. Nepočul som žiadnu výčitku. Presne tak to má byť. Dnes sa to stalo Paulíne Fialkovej, nabudúce sa to môže stať komukoľvek inému. Hlavu hore - život ide ďalej. Držím palce všetkým do ďalších pretekov. @paja.fialkova @nastja.kuzminova #biatlon #hlavuhore #slovensko #slovakia #winterolympics2018 #pyeongchang2018 #andrejkiska

Příspěvek sdílený Andrej Kiska (@andrejkiska),Úno 20, 2018 v 12:17 PST

Střelecký kolaps nechápala ani sama slovenská biatlonistka Paulína Fialková
Střelecký kolaps nechápala ani sama slovenská biatlonistka Paulína Fialková

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud