Zdeněk Janda
14. února 2018 • 15:00

Špaček chrápe, až se otřásá barák, říká Jandač. Hráčům zavřel záchod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už není na co čekat. Přituhuje. Ve čtvrtek od 13.15 hodin odstartuje olympijská anabáze pro české hokejisty. Kdo stojí v cestě? Nevyzpytatelná Korea. „Nechci ji démonizovat, pořád je to soupeř, kterého musíme porazit. Ale nebude to snadné a nesmíme nic podcenit,“ říkal kouč Josef Jandač. Před novináři našel prostor i na odlehčenější témata. Třeba o chrápání asistenta Jaroslava Špačka nebo zákazu používání toalety pro hráče...



Nejdříve vykládal o soupeři. Jak si čeští hráči musejí dát pozor hlavně na naturalizované Kanaďany. Na první lajny. Na rychlost a nadšení.

„Není to žádný rozvojový tým, nečeká nás vůbec lehký zápas. Ale pořád je to soupeř z kategorie, které musíme porážet,“ říkal Jandač .

Na konci tréninku si s ostatními trenéry opět zahráli na ledě jednu ze svých her. Na dálku to vypadalo jako curling. Nebo co to vlastně bylo? Kouč začal odpovídat. A debata se strhla i k jiným tématům… „Asistenti jsou hraví, jsou to hry na uvolnění. Mám jich v zásobě víc,“ vykládal hlavní kouč.

A je to on, kdo v nich vyhrává? „Co je to za otázku?“ naoko se Jandač obořil na reportéra iSport.cz. „Jedinou šanci mají, když já nehraju,“ dodal se smíchem.

Třetí gólman Patrik Bartošák v pohodě sleduje trénink
Třetí gólman Patrik Bartošák v pohodě sleduje trénink

Pobavený byl i při tom, když vykládal, jak si s realizačním týmem rozdělili apartmán v olympijské vesnici. Dopředu měl totiž obavy z toho, že ostatní chrápou. „Dobře jsme si to zorganizovali. Udělali jsme tři samotky. A musím říct, že tedy Jarda Špaček , to je hrozný, jak chrápe. To se otřásá celý barák,“ popisoval Jandač a těžko zadržoval smích. Ani se nesnažil to napodobit. To prostě nejde…

„Proti tomu pomáhají jenom špunty do uší. Špágra jsme tedy dali na samotku, ale stejně je to úplně zbytečný,“ dodal.

Na jednom pokoji se sešli Václav Prospal s  Jiřím Kalousem . „Já jsem s nimi být nemohl, protože Venca je zvyklý si nastavovat hrozně studenou klimatizaci. To bych nevydržel,“ prozradil kouč tajemství trenérského apartmá.

Český tým nezvládl generálku s Finskem. Snad jsme si góly pošetřili, doufá Francouz
Video se připravuje ...

A ještě jedno existuje. Okolo videokouče Denise Havla . „Všichni jíme prášky na spaní. On je jedinou výjimkou. Bere to, aby nespal,“ culí se. „Protože musí být neustále připravený na cokoliv, kdybychom něco potřebovali sestříhat. Musí být nachystaný. Ani nemá svůj pokoj, je rozložený v obýváku…“

V místnosti probíhají i porady celého týmu. Takže jak řeší problém s místem? „Nechali jsme k nám přinést bezpočet židlí, aby si kluci měli kam sednout. První den se ani nezouvali, teď už vědí, že musí,“ odhaluje, jak to chodí na týmových poradách.

A ještě jedna věc je zakázaná. „V úterý jsme klukům zakázali používat náš záchod. Protože to už nešlo….“

Kouč byl v dobrém rozmaru. Uvolněný. Při zápase se to zase změní.

„To nasadím ten svůj ksicht,“ řekl o výrazu hráče pokeru. Zítra vypukne olympijské dobrodružství. Cíl se nabízí. Pokusit se vybojovat medaili.

Góly

Domácí: 11:59. Jan Kovář, 16:18. Řepík

Hosté: 07:34. Min-Ho Čo

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Vitásek, O. Němec, Jordán – Sekáč, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Vondrka – T. Zohorna, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – Martin Růžička.

Hosté: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Plante (A), Jong-čon So, Hjon-ho O – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Testwuide – Swift, Min-Ho Čo, Radunske – Sang-u Šin, U-sang Paj (C), Won-čong Kim (A) – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Čong-u Čon.

Rozhodčí

Lemelin (USA), Öhlund – Pihlblad (oba SWE), Suominen (FIN)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud