Pavel Ryšavý
22. února 2018 • 10:23

Český manažer vykázal televizi. Za střídačku Rusové nabídli 100 eur, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Český trénink před pátečním semifinále s Ruskem vyšperkovala akční scéna. Jak se tým Josefa Jandače chystal na páteční zápas, si natáčely ruské televizní štáby. A vedení české výpravy se to nelíbilo. Manažer týmu Jan Černý pak v dost ostré slovní rozmíšce vykázal kameramany pryč. „Není povolené naše tréninky nahrávat, jejich televize to zkusila a ještě dělali, jak tomu nerozumí,“ popisoval moment Černý. PROGRAM PLAY OFF ZOH 2018>>>.



Český tým na direktoriátu turnaje oznámil, že nepotřebuje mít zavřené tréninky, jsou na olympiádě normálně přístupné. Jen uvedl, že si nepřeje, aby někdo chodil na tribunu s kamerou. „Ať si ruští trenéři přijdou a dělají zápisky, to je fér a nevadí nám to. Ale aby tady byla ruská televize, která to týmu může předat? Vědí, že to dělat nesmí. Je to taková psychologická válka. Česká televize tady natáčet může, té rádi poskytneme prostor, ta má u nás výjimku. Ale jinak nikdo,“ vysvětlil manažer týmu.

Scény si samozřejmě všimli i hráči s trenéry na ledě. „Já to neřeším. Nemělo by se natáčet. Ale Rusáci si to natáčí, skautují, každé mužstvo to nějak řeší,“ mávnul nad momentem rukou jen trenér Josef Jandač .

Rusové pak v mixzóně ukazovali píšícím kolegům záběry, jak se po nich Jan Černý vrhl a stoupl si před objektiv kamery. Tvářili se dost zmateně, toto omezení nechápali.

„Není povolené naše tréninky nahrávat, jejich televize to zkusila a ještě dělali, jak tomu nerozumí,“ popisoval manažer týmu Jan Černý reakci ruských novinářů
„Není povolené naše tréninky nahrávat, jejich televize to zkusila a ještě dělali, jak tomu nerozumí,“ popisoval manažer týmu Jan Černý reakci ruských novinářů

Černý ale popisuje, jak s ruskou stranou probíhá špičkování. Ve čtvrtek ráno na direktoriátu turnaje s ním zkusil kolega vyhandlovat pár změn: „Sedíme vedle sebe, Rus do mě ťuknul a povídá, jak máme pěkné bílé dresy. Tak mu říkám, co se jako děje. A on zase, že jak to vypadá s tou pravou střídačkou, že nám dá 100 eur, ať si ji od nich vezmeme.“

Ale Česko necuklo. Svoji vítěznou levou střídačku nedá ani za milion, to samé červené dresy, ve kterých postoupil do semifinále. „My jsme si to uhráli, jsme díky lepšímu postavení v tabulce výš, takže si můžeme vybírat. Červené dresy a levá střídačka. Je to jednoduché,“ oznámil Černý.

Oba týmy mají šatny vedle sebe. Možná na sebe do začátku pátečního zápasu ještě něco zkusí. „Aspoň bude zábava,“ usmál se Černý.

Góly

Domácí:

Hosté: 27:47. N. Gusev, 28:14. Gavrikov, 59:39. Kovalčuk

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna.

Hosté: Košečkin (I. Sorokin) – Vojnov, Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, J. Jakovlev – Kalinin, Andronov (A), Kovalčuk (A) – Kaprizov, Dacjuk (C), N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Grigorenko, Kablukov, Tělegin – Mozjakin.

Rozhodčí

Iverson (CAN), Lemelin (USA) – Dahmen (SWE), Suominen (FIN)

Stadion

Kangnung Hockey Centre

Návštěva

4 330 diváků

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud