11. února 2018 • 20:00

Před rokem bojoval o život, v Koreji obhájil bronz. Dojal i Vonnovou

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem bojoval v nemocnici o život. Kanadský snowboardista Mark McMorris si po těžkém pádu zlomil čelist, levou paži a pánev, natrhl slezinu, polámal žebra. Zkolabovala mu plíce. Přesto se dokázal vrátit mezi elitu a dojel si pro olympijský bronz v Pchjongčchangu ve slopestylu.



„To je úžasné!“ gratulovala mu okamžitě i americká hvězda Lindsey Vonnová. Na svém Twitteru k tomu přidala i fotku z nemocnice, kde je McMorris připojený na dýchací přístroje. „Březen 2017. Gratulace!“ Víc slov nebylo potřeba.

Mark McMorris získal na olympiádě v Koreji bronz
Mark McMorris získal na olympiádě v Koreji bronz

McMorris před rokem v březnu upadl při jízdě s bratrem Craigem ve volném terénu. Nezvládl jeden ze skoků a vletěl do stromu. Následky byly vážné, v nemocnici bojoval o život. Po dlouhé léčbě se ale dokázal vrátit.

„Je to mimořádný pocit stát zase na tomhle pódiu po tom všem,“ říkal čtyřiadvacetiletý Kanaďan po finále. „Musím se štípnout, protože jsem taky mohl mít trvalé následky po tom, co všechno se při mé nehodě stalo.“

V Koreji McMorris obhájil bronz ze Soči. Daleko víc si ovšem váží toho, že vůbec může sportovat. „Myslím, že moc nezáleží, jakou medaili získáte, dokud můžete jezdit a skákat, jak nejlépe dokážete.“

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud