Martin Hašek
16. února 2018 • 13:25

Šťastná Samková už má bronz na krku: Dneska to bude divočina!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Na apartmánu v olympijské vesnici snowboardkrosařka Eva Samková obdivovala medaili biatlonistky Veroniky Vítkové. Teď už má ale taky takovou. Ve slavnostním večeru, kdy korejský Pchjongčchang slavní Čínský nový rok, dostala svou bronzovou medaili.



Podívala se na svou medaili a musela se pořád smát.

„Je super!“ ohodnotila kousek kovu, který jí teď patří. „Moc jsem na ní ještě nekoukala. Ale vím, jak vypadá, protože mi ji na apartmánu ukazovala Verča Vítková . Přišla jsem a ona hned: Podívej, jaká je! Já jí to teďka taky ukážu!“

8. den na ZOH: český superden, povolávák pro střelce a vlajkonoš hrdina
Video se připravuje ...

Na svou medaili nemusela čekat do dalších dní jako biatlonisti Vítková s Krčmářem . Naopak měla co dělat, aby zvládla pozávodní povinnosti, cestu ze snowboardového areálu v Pokwangu do olympijské vesnice v Pchjongčchangu, a pak další trasu na Medals Plaza.

„Stihla jsem se vysprchovat a navečeřet. Jíme tam nudle a nějaké knedlíčky, všechno dohromady. Myslela jsem, že budu mít víc času. Pak už jsem musela jet,“ hlásila Samková . „Něco jsem zapomněla, vracela jsem se, rukavici mi odfoukl vítr. Bylo to trochu divoký…“

Vyšetřila si ale chvilku, aby si promluvila s blízkými doma.

Eva Samková na stupních vítězů spolu s první Italkou Michela Moioliovou a třetí Francouzskou De Sousaovou Mabileauaovou
Eva Samková na stupních vítězů spolu s první Italkou Michela Moioliovou a třetí Francouzskou De Sousaovou Mabileauaovou

„Doma byli pořád vzhůru. Volala jsem v osm a říkali, že nepůjdou spát, ale máma už usnula, už to nevydržela. Ségra nešla do školy, užívají si to,“ těšilo Samkovou.

Pak už se vydala na Medals Plaza, kde měl ženský snowboardcross okénko mezi vyhlašováním běžkařské patnáctky volně s šampionem Dariem Colognou a super-G, kde triumfoval Matthias Mayer.

Hrdinka Samková slavila v Českém domě, s bronzem na krku točila i pivo
Video se připravuje ...

Samková šla na stupně jako první a pořádně si to užila. Na stupínku si pěkně zaskákala a zdravila kamarády z týmu pod podiem.

„Nohy mě vůbec nebolely. Jak je trať hupsavá, tak jsem neměla čas se moc unavit. Jsem ráda, že to probíhá. A jak jsou Julia i Micky nadšený, tak to přenášejí na mě,“ zmínila Samková zlatou Italku Michelu Moioliovou a Franouzku Juliu Pereiraovou.

Pod podiem si vyhlášení užíval zbytek týmu.

„Dole stál celý tým a je to krásný. Oni jsou rozjetý, to bude dneska divočina,“ předvídala Samková, kterou ještě čeká tradiční Díkůvzdání v Českém domě, který stojí hned naproti Olympijské vesnici v přímořském Kangnungu.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud