22. února 2018 • 15:04

Trenér Samkové: Naše podmínky k tréninku? Ani zlato nic nezlepšilo

Autor: iSport.cz, tko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má snowboardcross na růžích ustláno? Ačkoliv jeho nejvýraznější hvězda Eva Samková po zlatu ze Soči přivezla bronz z Pchjongčchangu, její trenér Marek Jelínek hovořil v rozhovoru pro iSport TV o zklamání z absence vyhovujících podmínek k tréninku.



Podle Jelínka čeští snowboardcrossaři v domácích podmínkách na rozdíl od zahraniční konkurence nemají příležitost trénovat ve skupině ani na delších tratích. Horší to už prý ani být nemůže!

"My jsme si i po minulých olympijských hrách a po zlaté medaili mysleli, že se to nějak změní, a ono se to moc nezměnilo - víceméně vůbec. Budeme nějak bojovat a zkoušet spolupracovat s institucemi, které nám mohou pomoct v tom, aby bylo trošku lepší tréninkové zázemí, což není tak složité, protože žádné vlastně není," uvedl.

Svůj pesimismus ohledně možné změny k lepšímu po letošních olympijských hrách se však ani nesnažil skrývat. Jako zvláště bolestivé český trenér vnímá fakt, že k pozitivní změně nedošlo ani po zlatu ze Soči. "Minule jsem věřil, pak jsem se zklamal a bylo to moje největší zklamání v životě, tak teď už tolik nevěřím a třeba mě to pozitivně překvapí."

Trenér Samkové Jelínek: Na příští olympiádě budeme bojovat o víc medailí
Video se připravuje ...

V rozhovoru se dále věnoval finálové jízdě Evy Samkové . Proč nedokázala obhájit zlato? Podle Jelínka za to mohly její zdravotní problémy s ramenem, které ji poznamenaly na startu i výrazné zlepšení konkurence, která se jí snažila napodobovat. Proto zisk medaile považuje za malý zázrak.

Přestože v průběhu finálové jízdy byl Jelínek nervózní, Samkovou za výkon i rozhodnutí v chumlu zbytečně neriskovat pochválil. "Myslím si, že jet takhle a zkusit to zezadu na to zlaté nebo další místo bylo rozhodně taktičtější a lepší, a říkal jsem si to i s Evkou, než to nějak risknout a spadnout."

Přesto však věří, že na příští olympiádě znovu česká snowboardcrossová hvězda zaútočí na zlato, neboť jí bude 28 let, což je pro závodníka téměř ideální věk pro podání životního výkonu. "Takže věřím a doufám, že to s Evou zvládneme a taky věřím a doufám, že tam bude mít další následovníky, kteří to zvládnou líp než teď. Věřím, že budeme bojovat o víc než jednu medaili."

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud