24. února 2018 • 10:53

Ve světě opěvují Ledeckou: Zázrak na sněhu, nejlepší příběh Her

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden po senzačním vítězství v super-G plní Ester Ledecká znovu přední stránky světových médií. Zisk zlaté medaile na lyžích i snowboardu označují za historický milník a neuvěřitelný výkon, který řadí českou závodnici mezi nejlepší sportovkyně světa.



Novináři z celého světa připomínají, že Ledecká by vstoupila do historie olympijských her už tím, že startovala na lyžích i na snowboardu, ale dvě zlaté medaile ji posunuly ještě mnohem výš.

"Je to pravděpodobně nejlepší příběh těchto her. Absolutně neuvěřitelný. Je skvělá sportovkyně. Vždyť i jen jedno olympijské zlato na lyžích je pořádně těžké," rozplýval se komentátor britské BBC.

"Na rozdíl od šokující výhry v super-G, které ani ona sama nemohla uvěřit, dnes nebylo o jejím vítězství od začátku do konce pochyb. Vyhrála s mnohem větším náskokem, než byla před týdnem setina sekundy " napsal US Today.

Britský Dail Mail píše o "zázraku na sněhu", italský list Corriere della Sera o "legendě". Americká televize NBC znovu připomíná, že Ledecká by měla velké šance i ve sjezdu, kdyby jí nekolidoval s přípravou na snowboard.

Francouzská agentura AFP označila Ledeckou za superstar. Připomněla, že vítězství jednoho závodníka v různých sportech je na zimních hrách ojedinělé a patří už dávné minulosti. Češka tak podle agentury dodala olympismu "skutečné osvěžení".

Je to tam! Ester Ledecká se raduje z finálového triumfu v paralelním obřím slalomu snowboardistek
Je to tam! Ester Ledecká se raduje z finálového triumfu v paralelním obřím slalomu snowboardistek

"Ledecká zlatá ve dvou různých sportech!" zní titulek zpravodajského webu švýcarského deníku Tribune de Geneve. Takový dvojnásobný triumf, jaký se povedl české snoawboardistce a lyžařce, podle něj překračuje chápání. "A není to pro nic za nic, že až dosud se nikomu nepovedlo na zimní olympiádě prosadit ve dvou tak odlišných disciplínách. Až Ester Ledecká to dokázala a zanechala nesmazatelnou stopu ve svém sportu, ve svých sportech," napsal Tribune de Geneve.

Dějinná Ledecká, hlásí ve Francii

Francouzský sportovní deník L´Équipe před týdnem věnoval překvapivému olympijskému vítězství české obojživelnice na lyžích celou stranu a i dnes ráno zařadil na web zpravodajství o Ledecké jako hlavní zprávu pod titulkem "Dějinná Ledecká".

"Ester Ledecká - napůl lyžařka, napůl snowboardistka - vstoupila do historie," zní titulek deníku Le Monde, pro nějž je výkon české sportovkyně také hlavní sportovní událostí. "Žádná sportovkyně nikdy nevyhrála dvě zlaté medaile ve dvou odlišných disciplínách na zimních olympijských hrách, než to dokázala Ester Ledecká," uvádí svůj článek Le Monde.

Připomíná slova snowboardového trenéra Ledecké Justina Reitera, který její schopnost závodit špičkově na lyžích i prkně zdůvodnil tím, že "je jednou z nejlepších žijících sportovkyň". "Před těmito olympijskými hrami bychom si mohli myslet, že přehání, ale teď už ne," uzavírá Le Monde.

Gratulace od českých sportovců
Snowboardistce a lyžařce Ester Ledecké pogratulovali na dálku mimo jiné fotbalový brankář Petr Čech nebo oštěpařka Barbora Špotáková. "Congratulations to the history maker," napsal gólman Arsenalu a bývalý reprezentant Čech na sociální síti twitter.

Historický výkon dvaadvacetileté Ledecké ocenila i dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa Špotáková. "Krásné ráno. To se to dobře vstává, když nás probudí zlato od Ester a hned na to zlaté sluníčko," napsala na facebooku. "Děkujeme za ten zážitek!!! Ester Ledecká prostě válí, ale to už ví celý svět," dodala.

Radost z velkého úspěchu krajanky měla i majitelka kompletní sady olympijských medailí ve sportovní střelbě Kateřina Emmons. "Vítej na začátku své výjimečné cesty, STR," napsala na facebooku v narážce na značku mladé lyžařky-snowboardistky. "A vydrž. Jsi neskutečnej profík a srdcař," dodala.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud