26. února 2018 • 17:40

Ester Ledecká na Staromáku. Fanoušci i v mrazu vítali českou hrdinku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítej doma, zlatá hrdinko! Staroměstské náměstí v Praze se v pondělí odpoledne stalo centrem českého sportu. Dvojnásobně zlatá Ester Ledecká a stříbrná rychlobruslařka Martina Sáblíková se zde po návratu z Pchjongčchangu setkaly se svými fanoušky. Těch i v ostrých mrazech dorazilo do centra Prahy několik tisíc. A řada z nich po výzvě deníku Sport vítala hrdinku originálně - ve sjezdařských brýlích na obličeji. Průběh přivítání jsme sledovali ONLINE.



Na pódiu se jako první objevila krátce po 17. hodině rychlobruslařka Sáblíková. "Jsem hrozně moc ráda, že tu s vámi dneska můžu být a že mám tu medaili na krku. Tak šťastná, jak jsem byla v Pchjongčchangu, jsem byla maximálně, když jsem získala zlato," řekla nejúspěšnější česká olympionička ze zimních her. "Pro mě je to neuvěřitelné, jsem hrozně ráda, že jste všichni přišli. Můžu vám jenom říct, těšte se na to, až přijde ta, co tu bude po mně," dodala.

Vítězka paralelního obřího slalomu na snowboardu a superobřího slalomu ve sjezdovém lyžování Ledecká před zaplněné náměstí předstoupila za bouřlivého skandování po čtvrt na šest. "Strašně se mi třesou ruce, takže to asi nebude úplně jednoduchý. Budu si muset na vás trošku zvyknout," přiznala dojatá Ledecká.

Čekala jsem, že se tady budou u Orloje potloukat turisté a já je pozdravím, vtipkovala překvapená Ledecká
Video se připravuje ...

Na výzvu deníku Sport dorazili fanoušci v lyžařských brýlích, aby oslavili olympijskou hrdinku
Na výzvu deníku Sport dorazili fanoušci v lyžařských brýlích, aby oslavili olympijskou hrdinku

Dojatě pak sledovala skandování fanoušků. Někteří z nich dorazili na Staroměstské náměstí po výzvě deníku Sport ve sjezdařských brýlích, které se staly atributem zlaté cesty české reprezentantky v Pchjongčchangu. To když tiskovou konferenci po šokujícím triumfu v superobřím slalomu absolvovala v brýlích a na otázku, proč si je nesundá, odvětila, že úspěch nečekala a zapomněla se nalíčit. Na Staroměstském náměstí si pak brýle na obličej nasadil i moderátor Libor Bouček a šampionku tím rozesmál.

"Tohle je neuvěřitelný. Strašně vám děkuju, že jste tu čekali v té zimě, že jste sem přišli. Já si myslela, že tady bude pár cizinců u orloje, já řeknu ahoj a bude to hotový a zase půjdu," zavtipkovala a k fanouškům v první řadě si pak odběhla pro čokoládu.

Sáblíková: Před Ester můžu maximálně smeknout klobouk a i to bude málo
Video se připravuje ...

Aktualizovat

17:57 Ester Ledecká pobavila i historkou z rodiny. Jak její maminka zvládla cestu do Pchjongčchangu a zpět? Podívejte se na VIDEO:

Maminka se zdrogovala, aby zvládla cestu tam i zpět, smála se Ester Ledecká
Video se připravuje ...

17:51 Dvakrát zlatá Ledecká se stříbrnou Sáblíkovou zpívaly hymnu na Staroměstském náměstí. Podívejte se na VIDEO

Dvakrát zlatá Ledecká se stříbrnou Sáblíkovou zpívaly hymnu na Straoměstském náměstí
Video se připravuje ...

17:38 Ledeckou mrzelo, že nepomohlo hokejistům a promluvila o svých plánech. Podívejte se na VIDEO.

Ledeckou mrzelo, že nepomohlo hokejistům a promluvila o svých plánech
Video se připravuje ...

17:18 Moderátor Libor Bouček spolu s fanoušky nasadil lyžařské brýle a uvítal dvojnásobnou olympijskou vítězku Ester Ledeckou. "Děkuju vám, tohle je neuvěřitelný. Myslela jsem, že tu bude jen pár cizinců u orloje," zavtipkovala mladá závodnice. Sáblíková i Ledecká zazpívaly českou hymnu. "Strašně se mi třesou ruce, takže to asi nebude úplně jednoduchý. Budu si muset na vás trošku zvyknout," přiznala dojatá šampionka.

Ester už je na Staromáku! Dojatě děkovala všem, kteří přišli
Video se připravuje ...

17:06 Na Staroměstské náměstí přišla Martina Sáblíková, stříbrná z letošních her. "Je to pro mě neuvěřitelná, jsem ráda, že jste všichni přišli. Těšte se na tu, co tu bude po mně," narazila na Ester Ledeckou. Úspěšná rychlobruslařka naznačila, že nebude chybět ani na příštích ZOH v Pekingu.

Sáblíková dorazila na Staromák, skandující diváci rozbrečeli jejího trenéra
Video se připravuje ...

16:52 Diváci zhlédli oba vítězné závody Ester Ledecké. Na pódium poté dorazila Kateřina Neumannová.

16:44 Na Staroměstském náměstí právě mluví Ondřej Bank, jeden z trenérů zlaté Ester Ledecké. Sama dvojnásobná olympijská vítězka má dorazit kolem 17. hodiny.

16:11 ANKETA ze Staromáku: Jak fanoušci vnímají úspěch Ester Ledecké?

ANKETA ze Staromáku: Jak fanoušci vnímají úspěch Ester Ledecké?
Video se připravuje ...

16:00 Na Staroměstském náměstí v Praze začal program předcházející přivítání úspěšných sportovců po návratu z olympijských her v Pchjongčchangu. Olympionici včetně dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké dorazí okolo 17:00.

Program je plánovaný do 19:00. "Jeho první část bude věnovaná historickým úspěchům České republiky na různých olympijských hrách. Druhá část, ve které se objeví olympionici, se zaměří na letošní olympiádu," řekla ČTK za organizátory Hana Tietze.

16:00 Teď se začal Staromák zajímavě zaplňovat, fanousci na velkoplošných obrazovkách sledují velké úspěchy českých olympijskych sportovců z minulosti na zimních hrách.

15:30 Olympioniky Evu Samkovou, Karolínu Erbanovou a Michala Krčmáře vítala zhruba tisícovka fanoušků ve Vrchlabí. Na pódiu hraje kapela, kamarádi Samkové.

"Slíbili mi, že tady zahrají," řekla před začátkem akce Samková. Na velkoplošné obrazovce pouští záznamy z medailových zážitků.

15:30 Na Staroměstském náměstí je připravené velké pódium s velkoplošnou obrazovkou a pomalu se začínají scházet fanoušci. Ester Ledecká by měla dorazit kolem 17. hodiny.

13:30 Poslední čeští olympionici dorazili z Koreje do Prahy, mezi nimi i Ester Ledecká, která pak zamíří na Staroměstské náměstí, kde se spolu s Martinou Sáblíkovou setká s fanoušky.

Zlato z Koreje je doma! První vteřiny českých olympioniků na letišti v Ruzyni
Video se připravuje ...

Na výzvu deníku Sport dorazili fanoušci v lyžařských brýlích, aby oslavili olympijskou hrdinku
Na výzvu deníku Sport dorazili fanoušci v lyžařských brýlích, aby oslavili olympijskou hrdinku

Program na Staroměstském náměstí začne v 15 hodin, Ester Ledecká s dalšími medailisty z olympiády v Pchjongčchangu by měla dorazit kolem 17. hodiny přímo z letiště.

16. den na ZOH: Na Ester jste krátký a bronzová radost javorových listů
Video se připravuje ...

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

Ester na letní olympiádě? Janek Ledecký se vyjádřil, jestli by to zlatá hrdinka zvládla
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Štěpánek: Ledecká? Znám se s Jankem, Ester šokovala nejen mě, ale celý svět
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud