6. února 2018 • 13:06

Olympijský festival v Brně navštíví Raška Expres. Připomene skokanovo slavné vítězství

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Padesát let od vítězství skokana na lyžích Jiřího Rašky na olympijských hrách připomene v neděli speciální vlak s názvem Raška Expres, který z Prahy dorazí přímo na Olympijský festival v Brně. Vlakem přijede vnuk Jiřího Rašky Jan Mazoch se svou rodinou a také další sportovci. Například trojnásobný olympijský medailista v rychlostní kanoistice Josef Dostál, bronzový oštěpař z loňského mistrovství světa Petr Frydrych a bývalý skokan na lyžích Dalibor Motejlek. Ten jako první gratuloval Raškovi k triumfu na hrách v Grenoblu 1968.



Cestující se mohou ve vlaku osobně setkat s olympioniky, zúčastnit se besedy i autogramiády. Během cesty se uskuteční několik soutěží a kvízů pro dospělé i děti, hlavní výhrou bude čepice Raškovka z olympijské kolekce.

Ve vlaku zazní ukázky z nové verze Pohádky o Raškovi z dílny Českého rozhlasu načtenou Oldřichem Kaiserem. Celou olympijskou jízdu bude moderovat youtuber Tomáš Touha.

PROGRAM ZOH sledujte ZDE>>>

Vlak vyjede v neděli 11. února v 8:30 z pražského hlavního nádraží a zastaví až v Brně. V jihomoravské metropoli na něj bude připojena vlečka a ta celou soupravu dopraví až před brány pavilonu "Z", kde je centrum Olympijského festivalu. Vlak pojede od nádraží v Brně po jednokolejce ulicí Poříčí, která byla v minulosti využívána k dopravě exponátů na strojírenské veletrhy. Naposledy tuto kolej využili brněnští hokejisté, kteří před vánočními svátky cestovali přímo od své haly společně s fanoušky Kometa Expresem do Prahy k utkání se Spartou.

Jízdenka na Raška Expres stojí 690 korun a slouží zároveň jako volná vstupenka na festival. Do prodeje jich nyní jde 90.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud