14. února 2018 • 10:34

Sportovci slaví jako Bolt. Lyžař Klaebo ho vyzval na závod v Central Parku

Autor: , ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na lyžích byl norský rychlík Johannes Hösflot Klaebo (21 let) v Pchjongčchangu ve sprintu nejrychlejší. V euforii vyzval na souboj i fenomenálního Usaina Bolta. Ten už před olympiádou na svém Twitteru vyhlásil, že každému sportovci, který na stupních vítězů předvede jeho vítězné gesto, věnuje podepsanou láhev šampaňského. V Jižní Koreji se v tomto zatím nejvíc činí nizozemští rychlobruslaři. Přidat se chce i Klaebo.



„Vyzvednu si tu láhev, když proti mě nastoupí v New Yorku v Central Parku k závodu na 100 metrů,“ prohlásil juniorský mistr světa Klaebo, jenž se v pondělí stal nejmladším olympijským vítězem v běhu na lyžích. „On poběží a já pojedu na běžkách. A pak uvidíme.“

Osminásobný olympijský vítěz z Jamajky, světový rekordman na 100 a 200 metrů, zatím na výzvu neodpověděl. Neviděl totiž zatím žádnou Klaebovu fotku s vítězným gestem na sociálních sítích. Lahve šampaňského od něj mají přislíbené nizozemští rychlobruslaři.

„Gratulace Svenu Kramerovi ke zlatu!“ psal Bolt na Twitteru poté, co nizozemský šampion vyhrál závod na pět kilometrů a vítězné Boltovo gesto na stupních vítězů předvedl. „Jsem poctěn a s radostí pošlu dárek, jak jsem slíbil.“

Pokud by Bolt přistoupil na bláznivou Klaebovu výzvu, jak by se mohl závod vyvíjet? Bolt má světový rekord na stovce 9,58 sekundy. Neoficiální maximum mezi běžkaři na stometrové trati drží Ludvid Sögnen Jensen z Norska časem 11,03.

Jaké zažila norská výprava na ZOH překvapení? Čtěte zde >>

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud