17. ledna 2014 • 04:20

Česká OLYMPIJSKÁ ESA. Kdo má v Soči největší šance na medaili?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jich 85. Přesně tolik sportovců se pod českou vlajkou bude rvát v Soči o co nejlepší umístění. Deník Sport z nominovaných vybral největší naděje olympijské výpravy. Kdo jsou nejžhavější kandidáti na zisk medailí?



MARTINA SÁBLÍKOVÁ

Ve Vancouveru královna bronzová a dvakrát zlatá má i v Soči vysoké cíle. Zranění ze začátku sezony ji nezastavilo, útočí na osmé vítězství v SP v řadě a na ME ve víceboji vydřela cenný bronz. V disciplínách na 3000 a 5000 metrů je velká favoritka na medaili, především na delší trati může znovu vyhrát.

GABRIELA SOUKALOVÁ

Ve Vancouveru skončila ve svém jediném individuálním závodě šedesátá, do Soči pojede jako jedna z hlavních českých nadějí. Většinu sezony strávila ve žlutém dresu vedoucí závodnice Světového poháru. Naposledy dvakrát triumfovala v Ruhpoldingu. Běžecká forma ji neopouští, střelecky je spolehlivá. I když včera jí v Anterselvě dostaly potíže se zbraní.

Nominace sportovců na ZOH v Soči
Video se připravuje ...

EVA SAMKOVÁ

Pokud není zraněná, nebo se nesrazí se soupeřkou, ve snowboardcrossu nemá konkurenci. Samkové se vyplácí silová příprava, díky které často jezdí z čela, což má ráda. O víkendu v Andoře ale vyhrála závod SP, i když se jí začátky závodů nedařily. Umí už i předjíždět a poradit si ve vřavě šestičlenného pole.

ŠÁRKA PANČOCHOVÁ

V Soči širšímu českému publiku představí premiérovou olympijskou disciplínu slopestyle. Pančochová v jízdě po sjezdovce plné skoků a překážek vyhrála prosincový závod SP v Copper Mountain. O víkendu ještě bude v kanadském Stonehamu bojovat o potvrzení nominace na U-rampě, kde by také měla medailové vyhlídky.

HOKEJOVÝ TÝM

Hospody po celé zemi už chystají velkoplošné obrazovky. Mise hokejových bohatýrů vždycky chytá národ za srdce. Trenér Hadamczik vsadil na zkušený tým plný třicátníků a vzbudil diskuse opomenutím šikuly Hudlera . V Soči bude za týmem každopádně znovu stát celá země v očekávání medailové nápravy fiaska z Vancouveru.

Titulní strana deníku Sport, 16.1. 2014 Titulní strana deníku Sport, 16.1. 2014Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud