5. února 2014 • 04:40

České útoky pro Soči: Náhradník Erat půjde k Eliášovi a Nedvědovi

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letenka do Soči se vystaví na jméno Martin Erat, fanoušky vyžadovaný Jiří Hudler si musí počkat. Alois Hadamczik vzal forvarda Washingtonu zejména proto, že půjde o výměnu "kus za kus". Místo zraněného Sobotky do Soči poletí typově podobnější hráč. Na jakou pozici v sestavě ho český kouč zařadí?



Góly nejsou všechno. Trenér Alois Hadamzik odmítl překopat svoje mužstvo způsobem, že namísto defenzivně laděného a fyzicky nabušeného Vladimíra Sobotky začne narychlo hledat místo pro renomovaného technika Jiřího Hudlera.


„Erata dobře znám už z olympiády v Turíně 2006 a z šampionátu v Rize ve stejném roce, předloni byl s námi ve Švédsku a Finsku na mistrovství světa. Potřeboval jsem komplexního hráče s vyrovnanou ofenzivou i defenzivu. Tyto předpoklady Martin splňuje,“ vysvětluje kouč reprezentace svůj tah.

Oporu Sobotkova univerzálního ražení nebude Erat snadno nahrazovat, na druhou stranu, už má také něco za sebou. A například Patrik Eliáš si je jistý, že v nové kabině jeho kamarád pookřeje a třeba chytne i gólovou slinu.

„Jiného takhle výborného defenzivního útočníka jako Sobotku nemáme. Zranil se nám silový hráč, vynikající v oslabení, na vhazování, nahradit nejde. Martinovým kvalitám však věřím, jinak bych ho nebral,“ pokračuje Hadamczik .

Podle odhadu deníku Sport by Erat mohl zaujmout místo na křídle třetí formace, kde by doplňovak zkušenou dvojici Eliáš , Nedvěd . První útok s Plekancem , Jágrem a Červenkou je už dlouhou dobu známý, k Voráčkovi s Krejčím by se mohl posunout mladík Palát. Čtvrtá formace by mohla jezdit ve složení Frolík, Hanzal, Milan Michálek , mimo sestavu se nejspíš ocitne dvojice Hemský , Novotný.

Jak by mohly vypadat české útoky v Soči
Jágr, Plekanec , Červenka
Voráček, Krejčí, Palát
Nedvěd , Eliáš , ERAT
Frolík, Hanzal, M. Michálek
Hemský , Novotný

Titulní stran středečního vydání deníku Sport Titulní stran středečního vydání deníku SportFoto sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud