4. února 2014 • 15:10

Hudler má zase smůlu! Místo Sobotky si Hadamczik vybral Erata

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto! Místo zraněného Vladimíra Sobotky pojede na olympiádu do Soči Martin Erat z Washingtonu. Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik tak nevyslyšel přání fanoušků, kteří by v nominaci radši viděli Jiřího Hudlera, jenž prožívá životní sezonu v Calgary.



Tohle byl složitý rébus. Trenér Hadamczik musel řešit absenci dříče Sobotky, který je podle jeho slov prakticky nenahraditelný.

Fanoušci si sice přáli Jiřího Hudlera (v anketě iSport.cz vládl s pěti a půl tisíci hlasů), ale kouč zvolil Martina Erata. Ten zřejmě v jeho očích bude lépe plnit defenzivní úkoly, i když neprožívá za mořem zrovna ideální sezonu.

V NHL nedal gól dokonce od 16. dubna loňského roku. To Hudler má jen v této sezoně 14 zásahů, nicméně od Vánoc z toho dal jen tři.

"S Vladimírem Sobotkou jsme v mužstvu počítali jako s komplexním hokejistou s vynikající defenzivou. Když se zranil, museli jsme hledat podobně založeného hráče. Právě Martin Erat prokazuje mezi v úvahu připadajícími kandidáty nejlepší defenzivní schopnosti," uvedl v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje Hadamczik .

Erat se představí na třetích olympijských hrách, zahrál si už před čtyřmi lety ve Vancouveru a v roce 2006 v Turíně. Pod olympijskými kruhy nasbíral ve třinácti zápasech tři body za gól a dvě asistence. Do dějiště turnaje přiletí jako ostatní hráči z NHL v pondělí 10. února a nastupovat bude s číslem 91.

V této sezoně NHL Erat zatím marně čeká na vstřelenou brankou. Ve 48 zápasech si připsal 21 asistencí. Během ročníku nebyl spokojený se svým vytížením a žádal vedení klubu dokonce o výměnu, ale naposledy nastupoval v elitní formaci s hvězdným Alexandrem Ovečkinem.

Sobotka , který si měl na olympijských hrách odbýt reprezentační debut, si poranil koleno v pátečním utkání na ledě Caroliny a má zlomenou čéšku. Bývalému hráči pražské Slavie a Bostonu se stal osudným souboj s obráncem Hurricanes Justinem Faulkem za brankou Caroliny, po kterém Sobotka narazil levým kolenem do mantinelu. Došlo k němu 82 sekund před koncem zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud