Ivo Pospíšil
12. února 2014 • 07:38

Soukalová o mamince: Jen ať říká, že nemám šanci. Nosí mi to štěstí!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | Ukázala, co to znamená stíhací závod. Ona v něm totiž vylétla z 29. na 4. místo! A to ještě českou biatlonistku Gabrielu Soukalovou dělilo od bedny jen 5,4 sekundy. Málem tak vyvrátila předpověď své maminky, která při odjezdu ze Soči tvrdila, že po nepovedeném sprintu to na bednu nebude. „Co bych jí řekla? Maminko moje milá, řekni to ještě jednou příště, asi mi to nosí štěstí,“ smála se Soukalová.



Do závodu si vzala náušnice, které jí poradila bývalá několikanásobná olympijská vítězka v běhu na lyžích Květa Jeriová, a na trati pak za sebou nechávala jednu soupeřku za druhou.

Až v úterní stíhačce vylétla česká biatlonistka Gabriela Soukalová z 29. na 4. místo a od bronzové medaile (kterou udržela Teja Gregorinová) ji dělilo necelých šest sekund.

„Květa Jeriová, mamčina kamarádka, říkala, že mi ty druhé, co mám teď na sobě, sluší víc. Ať si je tedy vezmu zpátky, že mi tamty nepřinesly štěstí. Tak jsem si je ráno, jak jsem vstala, vyměnila,“ říkala Soukalová .

Ty předchozí byly opravdu neúspěšné. Vždyť Soukalová hned třikrát chybovala na střelnici a dojela devětadvacátá se ztrátou jednasedmdesáti vteřin. Když to viděla její maminka, která se byla na její závod podívat, nechápala. „To už je dost velká ztráta, tomu už nevěřím, že by byla na bedně.“

Jenže její dcera málem dokázala nemožné. „Co bych jí tak vzkázala? Maminko moje milá, řekni to ještě jednou příště, asi to nosí štěstí,“ smála se nyní Soukalová .

I když sama uznala, že jí po sprintu moc hej nebylo. „Měla jsem takovou krizovou pětiminutovku, kdy jsem z toho byla trochu smutná. Pak jsem si z toho ale začala dělat legraci. Sice zamrzí, že to bylo na olympiádě, ale myslím, že jsem na tyhle pády docela odolná,“ vyprávěla.

„Víc mě to mrzelo právě kvůli mamce, která podstoupila takovou cestu sem, překonala fobií z létání, a nakonec tam chudák stojí u trati, přičemž já to zazdím trojkou na začátku,“ řekla. Jenže ten závod už je pryč. A Soukalové ještě zbývají na olympiádě se štafetami čtyři pokusy.

Soukalová dala do olympijské stíhačky úplně všechny síly. Skvělý výkon nakonec stačil na čtvrté místo
Soukalová dala do olympijské stíhačky úplně všechny síly. Skvělý výkon nakonec stačil na čtvrté místo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud