25. února 2014 • 20:27

Biatlonové Nagano! Jablonec bouřlivě vítal Soukalovou a spol.

Autor: hp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Přes tisíc lidí se mačkalo na jabloneckém náměstí před radnicí a v přilehlých ulicích, aby poděkovalo biatlonovým hrdinům z klubu SKP Kornspitz Jablonec, který získal v Soči pět z osmi českých medailí.



Severočeské město připravilo na akci „Jablonec děkuje svým olympionikům“ bouřlivé přivítání. Mírové náměstí připomínalo atmosférou Staroměstské náměstí po Naganu v roce 1998...

Biatlonové Nagano! Jablonec bouřlivě vítal Soukalovou a spol.
Video se připravuje ...

"Jablonečtí fotbalisté mohou jen závidět," rýpl si moderátor večera Lukáš Váňa. Za nezvyklou na poměry Jablonce označil návštěvnost i Jan Štol, který nechybí na žádné takové akci. "V posledních letech tolik lidí přišlo jen na oštěpařku Báru Špotákovou, když vyhrála olympiádu v Londýně," vylíčil.

O olympioniky byl dnes obrovský zájem, podepsat se museli stovkám lidí. Jen několika z nich se ale podařilo při autogramiádě získat podpis Soukalové. Držitelka dvou medailí totiž z olympiády přijela nachlazena, a proto náměstí opouštěla předčasně. Původně chtěla lidem i zazpívat, s ohledem na stav svých hlasivek ale od toho upustila. Stejně jako další jablonečtí olympionici si ale i Soukalová odnesla z dnešní akce pamětní stříbrnou medaili, kterou vydala Česká mincovna k olympiádě.

„Je pro nás ctí, že nás přišlo přivítat tolik lidí,“ řekla nadšenému davu majitelka dvou stříbrných medailí Gabriela Soukalová, jablonecká rodačka, která přiznala, že v Jablonci před radnicí ještě tolik lidí neviděla. Podívejte se, jak se slaví pět medailí!

Členové úspěšné smíšené štafety Jaroslav Soukup, Veronika Vítková a Gabriela Soukalová
Členové úspěšné smíšené štafety Jaroslav Soukup, Veronika Vítková a Gabriela Soukalová

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud