12. září 2017 • 21:25

Vstupenky na zimní olympiádu v Pchjongčchangu? Korejci o ně nemají zájem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prodej vstupenek na olympijské hry v Pchjongčchangu vázne. Pět měsíců před jejich začátkem má své majitele ani ne 250.000 lístků, přičemž organizátoři očekávají přes milionů návštěvníků. Doufají, že se situace výrazně zlepší i kvůli tomu, že jim v rozpočtu chybí 267 milionů dolarů (5,8 miliardy korun).



Sedmdesát procent diváků na hrách mají podle předpokladů tvořit Korejci. V první fázi internetového prodeje od února do června však rozebrali jen 52.000 vstupenek, sedm procent ze 750.000, které jsou pro ně určeny.

V minulém týdnu byla spuštěna další fáze. V listopadu se pak začnou prodávat lístky i klasickou cestou, například na letištích či nádražích. Pořadatelé také na podzim chystají velkou reklamní kampaň.

Zatímco zahraniční fanoušky může odrazovat od koupi lístků napjatá situace na Korejském poloostrově kvůli jaderným testům KLDR, pro Korejce možná není zimní olympiáda dostatečným lákadlem, protože v zemi nemají zimní sporty velkou tradici.

"Řekl bych, že se nenajde moc lidí, kteří budou chtít hodiny mrznout venku, aby sledovali závody na sněhu," řekl agentuře AP profesor sportovní věda na univerzitě v Pusanu Čong I-čun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud