Květoslav Šimek
26. června 2021 • 14:33

Žádná ořezávátka, těšilo žokeje Myšku. Evžen v kvalifikaci porazil Hegnuse

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou kvalifikaci na 131. ročník Velké pardubické se Slavia pojišťovnou ovládl talentovaný hnědák Evžen s Jaroslavem Myškou (Englicovi a Kulhánkovi). Porazil i obhájce titulu Hegnuse, který s Adamem Čmielem skončil pátý.



Teprve sedmiletý Evžen patří k velkým překážkovým talentům. Už při první kvalifikaci mu sázkaři věřili, ale v těžké konkurenci a při prvním běhání se anglický valach trápil. Skončil poslední, čtrnáctý. Druhou kvalifikaci už ovládl.

„Minule Evža strádal, protože neměl dostih v nohách,“ připomněla trenérka Štěpánka Myšková pro Českou televizi. Podle jejího manžela mu zkušenosti rozhodně pomohly. „Byl vyklidněný, rozložil síly, v práci jsme dohnali manko,“ vypočítával Myška. „Je mladý, začíná na takových distancích, takže jsme spokojení. Od posledního dostihu udělal kus práce.“

Druhou kvalifikaci běželo osm koní. Kromě třináctiletého Hegnuse v ní byli také zkušení matadoři Mazhilis nebo Stretton. „Pole nebylo tak početné jako minule, ale žádná ořezávátka,“ komentoval Myška. „Kvalitní výsledek. Asi to nebyl takový kalup jako v první kvalifikaci, ale je brzo, není potřeba to hnát na krev.“

Kvalifikaci splnilo sedm koní, neuspěl Saint Joseph, který vyklopil Sertaše Ferhanova na Irské lavici. Za Evženem doběhli Mazhilis s Ondřejm Velkem (Köi Dent), Stretton s Jakubem Kocmanem (Nýznerov), Imphal s Markem Stromským (Quartis-Zámecký Vrch) a Hegnus s Adamem Čmielem (Ševců).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud