19. září 2015 • 13:38

Skvělý Fuksa. V Rumunsku se stal počtvrté mistrem Evropy do 23 let

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoista Martin Fuksa se stal počtvrté za sebou mistrem Evropy do 23 let v závodu na 1000 metrů. Zlato na této trati získal v rumunském Bascově i deblkajak Jakub Špicar, Jakub Zavřel.



Na stupně vítězů se na kilometru prosadila i posádka čtyřkajaku Vojtěch Procházka, Michal Čeřovský, Jakub Stejskal a Otto Klemperer, která skončila druhá. Bronz vybojovaly na deblkajaku juniorky Sofie Kinclová a Sára Schwarzenbachová.

Dvaadvacetiletý Fuksa ve finále zvítězil o 392 tisícin sekundy před Ukrajincem Pavlem Altuchovem a pokračuje ve sbírání titulů. Letos poprvé triumfoval i na seniorském mistrovství světa v Miláně, kde ovládl závod na 500 metrů. Navíc přidal stříbro na kilometru. V této olympijské disciplíně letos zvítězil podruhé za sebou také na světovém šampionátu do 23 let. V Račicích v květnu potřetí v řadě získal titul na seniorském ME na 500 metrů. V Bascově může rozšířit svou sbírku úspěchů ještě na dvoustovce a pětistovce.

Špicar se Zavřelem na kontinentálním šampionátu vylepšili druhou příčku z červencového MS do 23 let, kde nestačili pouze na soupeře z Austrálie. Tentokrát vyhráli téměř o sekundu přes ruským deblkajakem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud