3. září 2016 • 12:41

Paráda v Troji! Ve finále Světového poháru jsou všichni čtyři čeští kajakáři

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První poolympijský Světový pohár v domácím prostředí si nenechal ujít ani olympijský bronzový medailista Jiří Prskavec. A fanouškům, kterých se do pražské Troje přišlo podívat opravdu hodně, se odměnil postupem do finále. Stejně jako další tři Češi Vít Přindiš, Vavřinec Hradilek a Ondřej Tunka.



Před necelými dvěma týdny skončily olympijské hry v brazilském Riu de Janeiro, kde slavil úspěch i český kajak na divoké vodě. Jiří Prskavec přivezl bronz, čímž nalákal i fanoušky na slalomovou dráhu do Troje. A i když byla kategorie K1 muži nabitá jako obvykle, i když ve startovním poli chyběli olympijský vítěz Brit Joseph Clarke a stříbrný Slovinec Peter Kauzer.

Na atraktivnosti to ale nic neubralo, české publikum stejně zajímali hlavně čtyři domácí závodníci, a ti se odměnili postupem do finále. Čtyři Češi na startu semifinále a všichni čtyři postoupili do finále.

Z prvního místa jde Vít Přindiš, hned za ním bronzový medailista Prskavec. S tratí se torchu trápil stíbrný medailista z olympiády v Londýně Hradilek, ale i tak postoupil ze sedmého místa, jako devátý postoupil Tunka

Finále kajakářů startuje v Troji v sobotu ve 13.33, předtím se předvedou kategorie C1 muži a C1 ženy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud