16. září 2021 • 11:56

Fuksa na MS z rozjížďky rovnou do finále. To pojede i Paloudová

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoista Martin Fuksa postoupil do finále mistrovství světa na 1000 metrů. Rozjížďku díky výbornému závěru vyhrál a získal jedinou přímou postupovou pozici. Nemusí tak odpoledne absolvovat semifinále. Tomu se vyhnula také kajakářka Anežka Paloudová, které k tomu stačilo třetí místo v rozjížďce.



Letošní dvojnásobný mistr Evropy a pátý muž olympijského závodu Fuksa po hrách v Tokiu pracoval na rychlosti, ale ani v rozjížďce neodstartoval nejlépe. Němec Conrad Scheibner v polovině trati vedl před českým reprezentantem o více než sekundu. Zhruba 300 metrů před cílem ale Fuksa mohutně nastoupil a jeho útok byl zničující. Dostal se výrazně před Scheibnera, který pak viditelně šetřil síly na semifinále. Ani Fuksa nemusel jet poslední metry naplno.

Paloudová dojela ve druhé rozjížďce za Maďarkou Alidou Gaszovou a Britkou Lizzie Broughtonovou a s přehledem uhájila postupovou třetí pozici. Stejně jako Fuksa se tak může těšit na sobotní finále.

Blízko k postupu měl na dvoustovce deblkajak Štěpánka Sobíšková, Barbora Galádová, který dojel čtvrtý se ztrátou osmnácti setin na postupovou třetí příčku. Semifinále pojedou i kajakář Jakub Zavřel na kilometru a deblkanoe Martina Malíková, Jana Zetek na 500 metů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud