13. srpna 2022 • 18:55

Zlatý výlov českých slalomářů. Evropě vládnou mladíci Krejčí i Galušková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Jakub Krejčí obhájil titul slalomářského mistra Evropy do 23 let. Na šampionátu v Českých Budějovicích triumfovala ve stejné věkové kategorii rovněž Antonie Galušková a o stříbro rozšířila sbírku domácí reprezentace juniorka Olga Samková.



Krejčí zopakoval loňské prvenství ze Solkanu. Na své domovské trati byl nejlepší už v kvalifikaci i v dnešním semifinále a závod o medaile vyhrál čistou jízdou s náskokem 1,78 sekundy před Miquelem Travém ze Španělska.

„Závodil jsem doma a obhajoval titul, což je vlastně ta nejhorší kombinace. Byl jsem opravdu nervózní a těší mě, jak jsem to ustál. Dnes jsem dokázal předvést dvě hezké jízdy a jsem neskutečně šťastný,“ uvedl v tiskové zprávě českobudějovický rodák. Před rokem ve Slovinsku získal titul i v extrémním slalomu a na jihu Čech nyní bude usilovat o opětovné zkompletování double.

Galušková prošla do finále až jako předposlední, ale rozhodující jízda jí vyšla. Trať sjela bezchybně a zvítězila o 47 setin před Angele Hugovou z Francie. „Když jsem na startu slyšela, že Kuba vybojoval titul, tak jsem si řekla, že to musím taky zkusit,“ prohlásila dvojnásobná juniorská mistryně světa po premiérovém evropském triumfu.

Druhá česká finalistka Lucie Nesnídalová naopak nezopakovala skvělé semifinále, ve kterém byla stejně jako v kvalifikaci nejlepší, a s osmisekundovou penalizací uzavřela desetičlennou finálovou výsledkovou listinu.

Samková nestačila jen na Němku Paulinu Pirrovou. Obě jako jediné zvládly finále bez dotyku branky a v cíli je od sebe dělilo 2,11 sekundy. Vítězka semifinále Klára Kneblová se dvěma „šťouchy“ skončila hned pod stupni vítězů.

Bez medaile zůstali v areálu Lídy Polesné jen juniorští kajakáři. Nejlepší z tria českých finalistů Štěpán Venc, který se letos v Ivree stal juniorským vicemistrem světa, skončil i kvůli dvěma dotykům branek až osmý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud