7. srpna 2018 • 19:04

České plavkyně do finále ME neprošly, Závadová byla desátá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České plavkyně na postup do finále mistrovství Evropy nedosáhly. V Glasgow dnes v semifinálovém programu nastoupily tři, ale neuspěly polohovkářky Barbora Závadová s Kristýnou Horskou ani kraulařka Anika Apostalon. Té z jedenáctého místa chybělo do finále stovky 46 setin sekundy, Závadová byla na dvoustovce desátá, ale s více než vteřinovou ztrátou na postup.



Závadová proti dopoledním rozplavbám zrychlila téměř o sekundu, ale k osmému místu měla i tak daleko. Horská proklouzla mezi semifinalistky jako poslední, navíc až díky redukovanému pořadí, které dává prostor k postupu jen dvěma plavcům z jedné země. V semifinále pak porazila tři soupeřky a doplavala třináctá.

Třiadvacetiletá americká rodačka Apostalon byla v semifinále kraulařské stovky časem 54,74 sekundy jedenáctá, na postupující osmičku ztratila 46 setin. Právě čas 54,28, kterým se do finále dostala z osmého místa Italka Federica Pellegriniová, je v podání Apostalon českým rekordem. Zaplavala ho před necelým měsícem na domácím šampionátu v Praze. Také na padesátce bojovala Apostalon o finále ME marně, skončila dvanáctá.

Nejdelší ženskou trať 1500 m volný způsob vyhrála devatenáctiletá Italka Simona Quadarellaová, motýlkářský sprint na 50 metrů jasně ovládl světový rekordman Andrij Govorov z Ukrajiny. Bitvu osmi nejlepších znakařek na stometrové trati, na níž se Simona Baumrtová do finále nedostala, vyhrála Ruska Anastasija Fesikovová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud