13. prosince 2018 • 12:35

Seemanová na MS zaplavala český rekord, v kraulu na 100 m byla šestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavkyně Barbora Seemanová proměnila druhou finálovou účast na mistrovství světa v krátkém bazénu v šesté místo na 100 metrů volný způsob. Vylepšila národní rekord na 52,46 sekundy a postarala se zatím o nejlepší český výsledek na šampionátu v čínském Chang-čou. Na vítěznou Ranomi Kromowidjojovou z Nizozemska ztratila 1,32 sekundy.



Osmnáctiletá Seemanová, která v říjnu zazářila na mládežnické olympiádě, prožívá životní seniorský šampionát. Do finále stovky postoupila z osmého místa, ale na rozdíl od dvoustovky, kde skončila osmá, si tentokrát výchozí pozici v přímém finálovém souboji vylepšila.

Teprve ve středečních rozplavbách se Seemanová poprvé na stovce dostala pod hranici 53 sekund a ve finále si osobní rekord ze středečního semifinále posunula o další čtvrtsekundu. Překonala díky tomu o 18 setin český rekord americké rodačky Aniky Apostalonové, která na MS skončila dvanáctá.

O světový rekord na 200 metrů prsa se v prvním závodě dnešního finálového programu postaral Rus Kirill Prigoda. Časem 2:00,16 minuty o 28 setin překonal dva roky starý výkon Němce Marca Kocha, jenž dnes získal bronz.

Česká plavkyně Barbora Seemanová
Česká plavkyně Barbora Seemanová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud