22. července 2019 • 15:19

Osm setin od finále MS. Není to veteš, hlásila česká znakařka Kubová

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KWANGDŽU | Sen o finále mistrovství světa se znakařce Simoně Kubové rozplynul o titěrných osm setin sekundy. V semifinále na stovku znak zaplavala čas 59,79 sekundy a skončila na hořkém devátém místě. Její závod ovlivnily i problémy s odrazovými plošinami, které zasáhly do dopoledních mužských rozplaveb.



Už věděla, že je finále fuč. Jenže teprve teď si Simona Kubová všimla, že na poslední finalistku Natsumi Sakaiovou z Japonska ztrácí ve výsledcích osm setin sekundy.

„Ach jo…“ povzdechla si Kubová. „Během své kariéry jsem měla hodněkrát štěstí, teď mám bohužel smůlu. Ale myslím, že devátá na světě není veteš. Byla jsem šestá, sedmá, teď devátá, to už zase takový rozdíl není. Je pravda, že jsem doufala v trochu lepší čas, že poplavu na úrovni osobáku. Byla jsem o desetinu pomalejší.“

Kubová stejně jako loni na mistrovství Evropy řešila problém na startu. Vloni v Glasgow uklouzla ve finále padesátky. Tentokrát rozhodčí snížili odrazovou plošinu po několika karambolech v mužských rozplavbách, kvůli kterým dostali Ital Simone Sabbioni a Dylan Carter z Trinidadu a Tobaga možnost plavat nový závod.

„Před finále nám upravili startovní lišty, je zvláštní, že jsem se před finále učila startovat na těch lištách, které nám určili,“ líčila Kubová. „Já jsem zvyklá startovat s lištou nejvýš, kde to jde, tohle bylo těsně nad hladinou. Byla jsem o pět centimetrů níž. Ale bylo to pro všechny stejné, nedá se nic dělat.“

Kubová začala semifinále téměř o tři desetiny pomaleji než ranní rozplavbu. V druhé padesátce se naopak řítila vpřed. Čas 59,79 je jejím druhým nejlepším v sezoně.

„Tři desetiny na první padesátce je ve třiceti vteřinách skoro stejné. U mě nerozhoduje první, ale ta druhá,“ vysvětlovala Kubová. „Dávala jsem si pozor, abych to neuplácala a jela to stylově. Bohužel, těch osm setin mohlo být kdekoli. Obrátka možná mohla být rychlejší? Mezi stěnami jsem, myslím, byla dobrá.“

Kubová tak na stovce, která je historicky její nejúspěšnější disciplínou, nenavázala na finálové starty z MS 2013 (6. místo) a 2017 (7. místo). Drobný časový úsek osmi setin je ale zatím jediným zádrhelem na dosud povedeném šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud