28. května 2018 • 08:32

Synkovi nástupci! Mladí veslaři mají tři zlata, jedou i na žebírka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za Ondřejem Synkem a Mirkou Topinkovou Knapkovou v českém veslování není prázdno. Z juniorského mistrovství Evropy ve francouzském Gravelines přivezla mladá reprezentace tři zlaté medaile. Na párové čtyřce zářila dvojnásobná juniorská mistryně světa Josefína Lázničková, kterou stránky světové federace FISA nedávno vyhlásily za rostoucí hvězdu.



„Vzhlížím k Ondřeji Synkovi . Je jedním svého druhu. Jedenáct let patří k nejlepším veslařům,“ vyznává se Lázničková v rozhovoru pro stránky FISA.

Sedmnáctiletá dívka je však na své úspěšné cestě. Už má za sebou dvě zlata z juniorských MS na osmiveslici a o víkendu v Gravelines získala titul juniorské mistryně Evropy na párové čtyřce. Čtveřice Lázničková, Anna Šantrůčková, Michala Pospíšilová a Eliška Podrazilová od startu mířila za jasným triumfem a cílem projela s více jak třísekundovým náskokem před Švýcarkami.

Lázničková, která závodí za ČVK Praha, miluje fantasy romány americké autorky Sary J. Maasové a svůj další titul může oslavit na grilovačce.

„Mým nejoblíbenějším jídlem jsou grilovaná žebírka. Miluju je a mohla bych je jíst celý den,“ směje se Lázničková. „Ale ne před závodem. To je lepší si dát něco sladkého, což mám taky ráda.“

Na šampionátu v Gravelines si zlatou medaili vyjela i chlapecká párová čtyřka. Posádka Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík a veslovod Marek Řehořek nebyla ve finále v čele pouze na prvním mezičase a v cíli odsunuli svěřenci Jana Navrátila na druhé místo loď z Rumunska.

Třetí zlato zařídila osmiveslice děvčat. Sestava ve složení Barbora Podrazilová, Valentýna Kolářová, Ellen Michaeli, Emma Benýšková, Kateřina Pivková, Nikola Kropáčková, Barbora Kárová, Marie Štefková a kormidelnice Lucie Nováková potvrdila vysokou kvalitu českých osmiveslic juniorek v posledních letech.

Skifař Gabriel Mahler pak získal bronzovou medaili. Ve finále se celý závod držel na medailové pozici a v cíli nestačil pouze na obhájce evropského titulu Moritze Wolfa a běloruského závodníka.

Vrchol sezony nadějný tým teprve čeká, v srpnu se představí doma v Račicích na juniorském mistrovství světa.

Mladí veslaři mají tři zlata
Mladí veslaři mají tři zlata

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud