11. dubna 2021 • 16:29

Synek s Podrazilem o OH nepojede. Vrací se na skif, kde účastnické místo má

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První velký společný test nevyšel. A znamená rovnou konec spolupráce. Veslaři Ondřej Synek s Jakubem Podrazilem obsadili na dvojskifu na mistrovství Evropy v italském Varese až 11. příčku. Nejlepší skifař české historie následně ohlásil, že se tým rozpadá. „V tomhle složení končíme,“ uvedl.



Evropský šampionát měl posádce českého dvojskifu nastínit, jaké vyhlídky by měla mít směrem k olympijské kvalifikaci. Jenže sobotní semifinále nedopadlo dle představ. K účasti ve finále A chybělo třináct sekund. Postoupit byl přitom základní cíl. „Mistrovství Evropy byl náš první test, který se bohužel vůbec nepovedl. Fyzicky jsme na tom, myslím, byli dobře, ale loď nám prostě nejela. Bojovali jsme spíš sami se sebou než se soupeři,“ uvedl osmatřicetiletý Synek.

Veslařská legenda už dříve prohlásila, že umístění na ME napoví o budoucnosti české posádky. Rozhodnutí tedy padlo, Synek se vrací na skif. „Měli jsme s Kubou předem jasně stanovená pravidla, kdy pokračování ve dvojskifu mělo být podmíněno bojem o medaili na mistrovství Evropy. K tomu jsme se bohužel vůbec nepřiblížili. Před námi skončily i nekvalifikované posádky,“ prohlásil Synek.

„Zkusím se co nejlépe připravit na další závody Světového poháru,“ uvedl matador, který na skifu na světovém šampionátu v roce 2019 vybojoval pro Českou republiku účastnické místo na olympiádě.

Pětinásobný mistr světa poděkoval svému parťákovi za spolupráci. Byla ovšem chudá na počet závodů. Loňský rok ovlivnila pandemie koronaviru, start na podzimním ME pak znemožnily Synkovy zdravotní potíže. „Kuba to přijal a hned po závodě sám usoudil, že takhle nemá smysl pokračovat. Chci mu moc poděkovat za spolupráci. Bez něj by byl trénink o dost těžší, zvlášť v době covidu. Doufám, že návrat na skif bude v pohodě,“ řekl Synek.

Startovat by mohl již na přelomu dubna a května v Záhřebu, kde se uskuteční první Světový pohár. Druhý je na programu od 21. do 23. května v Lucernu. „Zimní příprava proběhla bez velkých výpadků, budu se snažit na skifu co nejrychleji zabydlet zpátky,“ dodal Synek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud