22. září 2019 • 07:46

Tokio se odkládá. Sluková s Hermannovou v boji o olympiádu padly s Lotyškami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková zůstaly v čínské kvalifikaci před branami olympiády. Český pár prohrál v Chaj-jangu v rozhodujícím utkání s úřadujícími mistryněmi Evropy Tinou Graudinovou a Anastasiji Kravčenokovou z Lotyšska 17:21, 21:15 a 15:17.



Pro Hermannovou a Nausch Slukovou byl turnaj jednou z možností, jak se do Tokia 2020 probojovat. Šanci ještě mají z olympijského žebříčku, z jehož pořadí k 15. červnu 2020 projde na hry 15 párů, a také z kontinentální kvalifikace.

České jedničky měly v utkání s Lotyškami blízko k postupu. Po smeči Slukové vedly v tie-breaku o čtyři body 12:8, ale Kravčenoková pak dala čtyři přímé body z podání. Hermannová a Sluková ještě zmobilizovaly síly za stavu 14:13 a díky videu i při skóre 15:14 měly dva mečboly, ale soupeřky při obou úspěšně zaútočily.

Zápas ukončila na servisu Graudinová. Nejprve trefila eso na čáru a při prvním lotyšském mečbolu za stavu 15:16 chybovala na příjmu Hermannová.

"Rozhodlo to, že jsme v posledním setu bohužel od stavu 12:8 dostaly ve větru pět es plus odpískaný dotek sítě během jedné z výměn. Tím jsme jim víceméně třetí set dohrály. Mohly jsme ale zamakat už v prvním setu, tam jsme začaly trochu vlažně. Dlouho nám trvalo, než jsme se sžily s větrem," uvedla Nausch Sluková v tiskové zprávě.

Místo v Tokiu si v Číně zajistily také Španělky Liliana Fernándezová s Elsou Baquerizovou. Mezi muži uspěli Lotyši Martin Plavinš, Edgars Točs a exmistři Evropy Daniele Lupo a Paolo Nicolai z Itálie.

"Odehrály jsme dobrý turnaj, bohužel se smutným koncem pro nás. Co se dalšího plánu týče, musíme se v týmu poradit, jak se zbytkem roku naložíme. Určitě pojedeme na čtyřhvězdičkový turnaj do Mexika, ještě zvažujeme jeden turnaj v Číně," dodala Nausch Sluková.

Trenér Simon Nausch ocenil manželku za to, jak v sezoně dokázala po zranění bojovat s bolestí. "Riskovala zhoršení situace, nikdy to ale nevzdala. Odehráli jsme slušný závěr sezony, jen bez velkého happy endu. Zároveň jsme však nadále v dobrém postavení v rámci světového a olympijského žebříčku," uvedl kouč.

Olympijský kvalifikační turnaj v plážovém volejbalu v Chaj-jangu (Čína):

Muži - semifinále:
Plavinš, Točs (11-Lot.) - Lešukov, Semjonov (3-Rus.) 2:1 (-12, 20, 8), Lupo, Nicolai (9-It.) - Brouwer, Meeuwsen (6-Niz.) 2:0 (17, 19).

Ženy - semifinále:
Graudinová, Kravčenoková (11-Lot.) - Hermannová, Nausch Sluková (9-ČR) 2:1 (17, -15, 15), Fernándezová, Baquerizová (10-Šp.) - Ittlingerová, Laboureurová (14-Něm.) 2:1 (-18, 17, 10).

Vítězné páry postoupily na OH, finále se nehraje.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud