3. června 2023 • 18:30

Perušič a Schweiner slaví postup, v Ostravě jsou v semifinále. Češky končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem porazili na turnaji Pro Tour Elite v Ostravě Francouze Youssefa Kroua s Arnaudem Gauthierem-Ratem 21:18, 21:12 a i popáté postoupili v Dolních Vítkovicích do semifinále. V něm je v neděli čekají norští obhájci titulu Anders Mol a Christian Sörum. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová byly tři body od postupu do čtvrtfinále, ale nakonec Švýcarkám Anouk Vergéové-Dépréové a Joaně Mäderové podlehly 22:20, 19:21, 11:15 a obsadily dělené deváté místo.



V prvním setu mužského čtvrtfinále se brejky střídaly na obou stranách, klíčové bylo až Perušičovo eso za stavu 18:17, které při setbolu podpořil dalším blokem Schweiner. Ve druhé sadě Češi brzy odskočili a i díky několika skvělým Perušičovým zákrokům v poli Francouze zcela rozložili. Druhý z deseti mečbolů odvrátil Gauthier-Rat falšovaným podáním zvaným skyball, ale další už Češi k velké radosti publika proměnili.

Hermannová se Štochlovou většinu úvodní sady vedly a do koncovky šly s tříbodovým náskokem. Nakonec díky prasátku ze servisu Štochlové proměnily třetí setbol. Ve druhém setu se oba páry přetahovaly ve vedení, po několika blocích Hermannové sedmé nasazené Švýcarky viditelně znervózněly. Domácí hráčky ale nadějné skóre 18:16 nedotáhly do konce.

Ve vypjatém tie-breaku domácí beachvolejbalistky otočily stav 2:4 na 5:4. Poté však znovu nabraly manko a přes velké úsilí už jej nedokázaly proti bronzovému páru z olympijských her v Tokiu zlikvidovat.

„Být tři body od čtvrtfinále na tak velkém turnaji samozřejmě bolí,“ řekla Hermannová. „Jsou to olympijské medailistky a ty sebemenší chybu potrestají, takže už vám to pak nedají zadarmo,“ dodala dvaatřicetiletá ostravská rodačka.

„Konec zápasu jsem nezvládla spíš mentálně, stres byl větší než já,“ uznala Štochlová. „Když jsme ve druhém setu vedly 18:16, tak tam bylo pár důležitých balonů, které se nám nepodařilo proměnit. Ať už jsme to nezvládly takticky, nebo jsme to nevzaly na sebe a nesložily to. Proti takovýmto soupeřkám to pak stojí celý zápas,“ doplnila o osm let mladší beachvolejbalistka z Prahy.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Ženy:

Osmifinále:
Vergéová-Dépréová, Mäderová (7-Švýc.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:1 (-20, 19, 11).

Muži:

Čtvrtfinále:
Perušič, Schweiner (4-ČR) - Krou, Gauthier-Rat (8-Fr.) 2:0 (18, 12).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud