18. února 2017 • 21:05

Trapas na MS! Rusům zahráli starou hymnu, šampioni ji pak zpívali sami

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizátoři biatlonového mistrovství světa v Hochfilzenu si uřízli pořadnou ostudu. Při dnešním slavnostním vyhlášení vítězné štafetě Ruska totiž pustili starou verzi hymny. Na to zareagoval emotivní ruský televizní komentátor Dmitrij Gubernijev a vtrhl na pódium. Gubernijev si vzal od moderátora ceremoniálu mikrofon a zanotoval správnou verzi hymny.



Po něm to bez hudebního doprovodu zopakovalo i vítězné ruské kvarteto Alexej Volkov, Maxim Cvetkov, Anton Babikov a Anton Šipulin. Moderátor se následně Rusům za omyl omluvil a byla zahrána správná verze hymny.

Ruské kvarteto dnes překvapivě ovládlo štafetový závod na 4x7,5 kilometru, až na druhém místě skončila Francie, třetí místo obsadilo domácí Rakousko. Češi skončili především kvůli špatné střelbě až na desátém místě.

VIDEO: Pořadatelé si uřízli solidní ostudu


Ještě větší problémy, než řešili pořadatelé v Hochfilzenu, měli během tenisového utkání čtvrtfinále Fed Cupu ve Spojených státech. Hostujícímu německému týmu totiž nechali zazpívat starou verzi německé hymny, která byla používána v nacistickém německu.

„Neskutečné! Nikdy jsem se necítila tak poníženě. Jak se tohle může stát v roce 2017 a ještě v Americe?! Kdyby se to stalo někde v Timbuktu, tak prosím, ale v USA? Absolutní drzost...“ soptila německá tenistka Andrea Petkovicová. VÍCE ZDE >>>


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud