Ivo Pospíšil
9. ledna 2015 • 10:15

Biatlonová kovbojka! Smolař Krčmář nebyl sám, jelo se 82 trestných kol

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český biatlonista Michal Krčmář si v tom závodě dvakrát natloukl, jel po svých chybách dvě trestná kola a nakonec čtvrteční mužskou štafetu po příkazu šéftrenéra Ondřeje Rybáře zabalil. „Nechtěli jsme riskovat zdraví sportovců,“ vysvětloval Rybář. Závod, který vyhráli Rusové, byl však i tak dost pikantní. Kvůli těžkým podmínkám spadla další řada závodníků a po chybách na střelnici museli obkroužit celkem 82 trestných kol!



Už takhle to vypadá jako neskutečné číslo. Až 82 trestných koleček padlo během mužské štafety v Oberhofu, kterou třeba Češi vzdali po prvním úseku (nezdarech Michala Krčmáře) a nakonec ji vyhráli Rusové s bilanci 1+12.

82 trestných koleček, to znamená až 380 nabíjení.

Jen pro porovnání, když ve středu triumfovaly ve štafetě české biatlonistky a počasí bylo mnohem moudřejší, všechny štafety udělaly v závodě jen 23 trestných koleček. Tedy o celých 59 méně!

Jediní, kdo tak včera nemuseli na trestný okruh, byli paradoxně až sedmí Bulhaři. Naopak nejhůře na tom byli s bilancí 8+20 Slováci.

Kouč nechtěl riskovat zranění

Na těžké počasí (už samotný start závodu se kvůli mlze dlouho odkládal) doplatil právě i Krčmář, který hned v prvním úseku dvakrát spadl a na střelnici minul pětkrát z osmi ran. Proto musel na dvě trestná kola a po dalších třech chybách na stojce ho trenér Rybář přiměl, aby celou štafetu zastavil.

VIDEO | Podívejte se na záznam závodu

„Bylo to čistě moje rozhodnutí,“ vzkázal Rybář. „Vedly mě k tomu dva důvody. Jednak ztráta, kterou jsme v danou chvíli měli a pak počasí, jež v Oberhofu panovalo, tedy déšť a mlha. Za dané konstelace jsem nechtěl riskovat zdraví ostatních sportovců ve ztraceném závodě,“ uvedl šéftrenér reprezentace.

Michal Krčmář tak byl jediný Čech, který do závodu nastoupil – nikdo z tria Šlesingr, Soukup , Moravec už na trať nevyběhl a každý z nich mohl ušetřit síly na sobotní sprint.

Dík, že jsme tam nemuseli

„Michalovi nemohu nic vyčítat, bojoval, snažil se, ale stále mi je přednější zdraví sportovců, než pár bodů do žebříčku,“ uvedl Rybář a i jinak smutný Krčmář se usmál.

„Kluci to vzali suprově. Michal Šlesingr se mě i snažil povzbudit, že mi děkuje, že do toho počasí nemusel. Samozřejmě to zlehčoval a snažil se mě rozebrat, ale i tak klukům děkuju za povzbuzení,“ dodal Krčmář.

Aby ne, ve včerejší „kovbojce“ nebyl zdaleka jediný, kdo na obtížné trati spadl nebo minul…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud