15. února 2015 • 20:07

Šlesingr zničil český medailový sen: Podělal jsem to, omlouvám se

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebylo mu dvakrát do řeči. Český biatlonista Michal Šlesingr si po závodě štafet na 4x 7,5 kilometru hodně vyčítal chyby na šesté střelbě. Zkušený závodník totiž hned pětkrát minul, nabral velkou ztrátu a ani skvělý Moravec už na stupně vítězů český tým nemohl posunout. „Klukům jsem se omluvil,“ neschovával se za nic smutný Šlesingr.



Češi rozjeli štafetu skvěle. Šlesingr, který jel jako třetí v pořadí, se držel ve vedoucí trojici. Ta přijela na šestou střeleckou položku společně. Jenže ve chvíli, kdy Šlesingr odjížděl, měl na první místo ztrátu více než minutu.

Za všechno mohla špatná střelba. Šlesingrovi vestoje nestačily ani tři náboje navíc a musel na dva trestné okruhy. Moravcovi tak předával jako osmý. „Prostě jsem to neustál. Nervy jsem měl na pochodu. Podělal jsem to,“ smutnil nejzkušenější člen české výpravy.

„Kdyby se mi to stalo v závodě, kde jedu sám za sebe, tak to hodím za hlavu. Jenže tady mě to štve čtyřikrát tolik. Klukům jsem se hned po závodě omluvil, nebylo na co čekat," uvedl dvojnásobný medailista z MS 2007.

"Přiznám se, že bych to u sebe nepředpokládal. Je to další zkušenost. Asi měla přijít," dodal dvaatřicetiletý biatlonista. Radost mu udělal alespoň kolega Moravec. Ten totiž předvedl parádní výkon a vytáhl českou štafetu na krásné čtvrté místo. Sen o medaili se však rozplynul...


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud