25. ledna 2016 • 04:00

Střelba Charvátové? Trápení k pláči. Soukalová to nevydržela

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyba, chyba, chyba… Celkem pětkrát zamířila Lucie Charvátová mimo terč při své druhé položce ve štafetě biatlonistek na SP v Anterselvě. Byla z toho dvě trestná kola a medaile se v tu chvíli zdála být utopií, zbylé parťačky v cílovém prostoru nevěřily vlastním očím. Dvaadvacetiletá závodnice to také v cíli obrečela. Nakonec ale nebylo tak zle a Češky se mohly radovat ze stříbrných medailí.



Nejmladší členka štafety přitom na druhém úseku začala skvěle, s jediným dobíjením zvládla i první střelbu. Před druhou zastávkou na střelnici dokonce vedla, ale takticky před sebe pustila soupeřky. „Chtěla jsem si maximálně odpočinout a na stojku se soustředit,“ popisovala Charvátová po závodě.

Lucie Charvátová v cíli obrečela svůj výpadek na střelnici, utěšuje ji Eva Puskarčíková
Lucie Charvátová v cíli obrečela svůj výpadek na střelnici, utěšuje ji Eva Puskarčíková

Jenže z pěti střel se trefila jen dvakrát a musela dobíjet. To už prý byla jako v tranzu. „Nohy se mi tak klepaly, že už jsem skoro nevěděla, co mám dělat a jak to dělat,“ kála se mladá česká naděje. Její marné snažení sledovaly v cílovém prostoru na velkoplošné obrazovce i její parťačky a jejich výrazy, které se objevily v prostřihu televizního přenosu, mluvily za všechno. Gabriela Soukalová fiasko Charvátové ani nezvládla dokoukat do konce a radši se otočila zády.

„To je už opravdu trápení,“ smutnila pak Charvátová v cíli, kde slzela v objetí Evy Puskarčíkové, která se jí snažila utěšit. „Musí to hodit za hlavu a dívat se dopředu. Jiná léčba není,“ konstatovala na adresu o tři roky mladší kolegyně.

Nadějně rozjetý závod vypadal ztracený, Charvátová předávala Soukalové na dvanáctém místě s téměř minutovou ztrátou. V medaili v tu chvíli nevěřil ani trenér Zdeněk Vítek. „Myslel jsem spíše na šesté místo. To se mi zdálo reálné,“ přiznal.

Soukalová s  Veronikou Vítkovou ale předvedly famózní výkon a dovezly českou partu k cennému stříbru. A Lucie Charvátová mohla na svůj výpadek rychle zapomenout…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud