5. ledna 2018 • 10:25

Proč ten terč nespadl? Puskarčíkovou ovlivnila rozbitá klapka

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to nezvyklý moment, jehož si během závodu takřka nikdo nevšiml. Trenér Zdeněk Vítek však v tu chvíli zbystřil u dalekohledu jako ostříž… a neváhal se hned dovolat spravedlnosti u rozhodčích. „Chvíli jsme se tam o tom dohadovali, ale pak se to vyjasnilo. Tohle se prostě může stát,“ uznal pak smířeně.



 Co se nicméně přihodilo? Sprint v Oberhofu byl v plném proudu, když po Jessice Jislové a Veronice Vítkové přijela na stav číslo sedm – na místo, kde české biatlonistky před závodem nastřelovaly – Eva Puskarčíková.

První rána byla dobrá, klapka ji zakryla. Druhá též se stejnou reakcí. Při třetí, která však byla rovněž přesná, se kryt nezavřel. „Přitom jsem v dalekohledu viděl, že byla dobrá,“ přiznal Vítek.

Sama Puskarčíková to ani nezaregistrovala, podívala se, viděla dva nesklopené terče a vydala se na dvě trestná kola. Kouč začal ihned závadu reklamovat u rozhodčích. Než však s nimi vše vykomunikoval, dorazila na stejný stav i Lucie Charvátová. A ani jí se přesná trefa při třetí ráně nesklopila.

Eva Puskarčíková ve sprinterském závoděFoto ČTK

„To už bylo vidět, že je něco špatně, a následně ten stav hned zavřeli. Zpětně se pak i podívali do dalekohledu a zjistili, že tam ty rány jsou. A po závodě mi dokonce přinesli rozbitou, prasklou klapku z toho stavu,“ usmál se Vítek.

Ač nakonec Puskarčíková dojela do cíle za první dvacítkou, ještě než závod skončil, rozsvítila se u ní hvězdička a z času se jí brzy odečetlo sedmadvacet vteřin. A ona tím poskočila do top desítky. Podobný princip se pak aplikoval i u Charvátové, u ní však už po třech chybách vestoje neměl dodatečný odpočet výrazný význam a skončila jednasedmdesátá.

„Na jednu stranu je škoda, že se to vůbec stalo, nicméně nám odečetli 27 vteřin, což by mohlo té ztrátě za trestné kolo tak odpovídat. Je to prostě technická závada, to se stane,“ mávl nad tím rukou Vítek. „Jako trenér jsem to ale ještě nezažil,“ dodal.

Teď jen, aby se něco takového neopakovalo i dnes ve sprintu mužů nebo v sobotní stíhačce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud