20. ledna 2018 • 21:00

Gesto biatlonové hvězdy! Soupeřce přišlápla hůlku, pak ji nechala vyhrát

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní stíhací závod světového poháru v italské Anterselvě si jasným způsobem podmanila Němka Laura Dahlmeierová. Biatlonovou veřejnost ale spíše zaujalo fair play gesto Bělorusky Darji Domračevové. Ta vypustila závěr závodu ve prospěch své soupeřky, kterou těsně před cílem omylem připravila o hůlku.



Domračevová jela poslední kolo bok po boku se svou italskou sokyní Dorothou Wiererovou. Když jí nešťastnou náhodou přišlápla hůlku, o kterou ji tím pádem připravila, finiš vypustila a nechala domácí závodnici doběhnout na druhém místě.

"Jeli jsme vážně na těsno a takové věci se v závodě občas stávají. Je to pro mě nová zkušenost. Ještě nikdy jsem nedokončila závod s jednou hůlkou," uvedla se smíchem na tiskové konferenci Italka.

VIDEO: Parádní gesto Domračevové

Za své gesto Domračevová sklidila hned po dojezdu ovace jak od fanoušků na sociálních sítích, tak od svých soupeřek: "Ukázala, že biatlon je pro velké sportovce," vysekla soupeřce v cíli poklonu vyčerpaná Wiererová.

Pro trojnásobnou olympijskou vítězku z Běloruska se však nejednalo o nic zvláštního: "Bylo by ode mě naprosto nefér dojet závod naplno proti závodnici s jednou hůlkou. Obzvláště když já jsem byla ten důvod, proč o ni přišla," uvedla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud