Ivo Pospíšil
Premium
6. března 2018 • 12:24

Černá díra českému biatlonu nehrozí. Známe nástupce Koukalové a spol.

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hrozivá a nevyhnutelná. S výhrůžkou: Nic už nebude jako dřív! Že by ale po Gabriele Koukalové či Ondřeji Moravcovi nastala černá díra? Nikoliv. „Těší mě, že máme dál z čeho brát,“ míní šéf Jiří Hamza k chystané výměně generací v českém biatlonu. Nadějí bylo i MS juniorů a dorostenců, kde Češi brali čtyři medaile. Příliv nové krve by měla táhnout především Markéta Davidová.



Ještě před pár týdny sledovali na olympiádě útok mladých švédských drzounů a nepřestávali na jejich adresu metat komplimenty. „To, jak zvládli výměnu generací, je až parádní,“ uznal šéftrenér Ondřej Rybář. A už v hlavě začal skládat, jak pobrat co největší inspiraci.

Aby ne, po letech skálopevného složení totiž toto téma začíná být aktuální i v českém biatlonovém výběru. Jaroslav Soukup uvedl, že po sezoně končí, Michal Šlesingr a Veronika Vítková o další olympiádě (zatím) neuvažují, budoucnost Gabriely Koukalové zůstává dál v mlžném oparu… bude ale kde brát? „Věřím, že ano,“ ujistil šéf svazu Jiří Hamza.

A nejde jen o to, že by se v příštích letech měli do pozic těch zkušenějších posunout Michal Krčmář , Adam Václavík , Eva Puskarčíková , Jessica Jislová … Co se další budoucnosti týče, nadějné zítřky naznačilo i právě skončené MS juniorů a dorostenců v Otepää, kde Češi obsadili se čtyřmi medailemi celkovou pátou příčku. Před Finskem, Itálií a dokonce Německem!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud