9. září 2018 • 11:35

Biatlonové MS v roce 2023 v Novém Městě nebude, vyhrál Oberhof

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonové mistrovství světa v roce 2023 se v Novém Městě na Moravě neuskuteční. Ve volbách na kongresu Mezinárodní biatlonové unie (IBU) v Poreči dostala přednost kandidatura německého Oberhofu. Šampionát v roce 2021 uspořádá slovinská Pokljuka, která byla jediným uchazečem o tento termín.



Delegáti IBU dnes v Chorvatsku zvolili tradiční německé středisko poměrem hlasů 28:21. Oberhof uspořádal souboje o světové medaile v roce 2004. Novoměstský areál, dějiště MS z roku 2013, se neúspěšně ucházel i o šampionát 2019, který se uskuteční v Östersundu.

Předseda biatlonového svazu Jiří Hamza byl i tak s výsledky jednání v chorvatské Poreči spokojen. "Kongres pro nás dopadl nad očekávání dobře. Podařilo se nám upevnit pozici a prestiž českého biatlonu ve světě. Nemůžeme chtít všechno. Německo bylo silným protivníkem a favoritem v kandidatuře o mistrovství světa. Nás může potěšit to, že jsme získali jednadvacet hlasů," řekl ČTK Hamza. Velkou naději vidí v tom, že o pořadateli mistrovství světa v roce 2024 se bude rozhodovat v Praze, která bude hostit kongres IBU v roce 2020.

Oberhof byl před volbou jasnou jedničkou, a tak ani v Novém Městě na Moravě nebyli výsledkem nijak zvlášť zklamáni. Starosta Michal Šmarda (ČSSD) řekl ČTK, že hlavní je mít v kalendáři světové poháry. "Samozřejmě, že mistrovství je vždycky vyznamenání. V roce 2013 to byl pro město velký zlom. Myslím si, že jsme uspořádali jedno z nejkrásnějších mistrovství, jaké v historii bylo. Když nevyšel tenhle termín, tak vyjde příští, " řekl ČTK Šmarda.

Biatlonový šampionát podle něho významně pomohl všem podnikatelům ve městě i širším okolí. "Kraj je od té doby známější, lidé sem víc jezdí, myslím si, že se tady podniká líp. Z tohoto hlediska je rozvoj vidět na každém kroku," řekl Šmarda.

Ondřej Rybář na poslední akci jako šéftrenér českých biatlonistů
Ondřej Rybář na poslední akci jako šéftrenér českých biatlonistů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud