29. prosince 2018 • 20:44

Biatlonisty hnalo 46 tisíc fanoušků, Krčmář s Vítkovou dojeli šestí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesté místo obsadili biatlonisté Veronika Vítková a Michal Krčmář v exhibičním závodu smíšených štafet na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu. V 17. ročníku populární akce před více než 46 tisíci diváků zvítězili Italové Dorothea Wiererová a Lukas Hofer. Čeští reprezentanti na ně ztratili 1:09,5 minuty.



Vedoucí žena Světového poháru Wiererová s Hoferem se postarali o první italské vítězství v historii. Nejlepší byli už v první polovině exhibice, kterou byl závod s hromadným startem. V závěru následné stíhačky sice Hofer vinou tří chyb při poslední střelbě přišel o luxusní náskok, ale souboj s domácím Simonem Schemppem o prvenství zvládl lépe. Předloňský vítěz Schempp s Franziskou Preussovou obsadili druhé místo.

Třetí skončila dvojice biatlonových legend. Nor Ole Einar Björndalen s manželkou Darjou Domračevovou z Běloruska, kteří po minulé sezoně ukončili kariéru, se dostali na stupně vítězů poté, co osminásobný olympijský vítěz proběhl cílem ruku v ruce s Němcem Benediktem Dollem.

Vítková s Krčmářem byli v polovině závodu dotovaného částkou 156 tisíc eur (čtyři miliony korun) osmí, ve stíhačce si polepšili. Osmý skončil loučící se Rus Anton Šipulin, s kterým závodila loňská vítězka Jekatěrina Jurlovová-Perchtová.

V Gelsenkirchenu chyběly hvězdy jako Němka Laura Dahlmeierová, Francouz Martin Fourcade a Nor Johannes Thingnes Bö.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud