14. prosince 2019 • 13:25

Trápení, pak velká stíhačka. Biatlonistky skončily ve štafetě šesté

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České biatlonistky obsadily ve štafetě Světového poháru v Hochfilzenu šesté místo, přestože se střelecky trápily a Lucie Charvátová opět musela na trestné kolo. Díky nejrychlejšímu běžeckému času ze všech týmů ale dokázaly s konkurencí držet krok a od stupňů vítězů je nakonec dělilo 12 sekund.



Druhou štafetu sezony vyhrály stejně jako před týdnem v Östersundu Norky, přestože ani ony se tentokrát nevyhnuly trestnému kolu. V závěru porazily do té doby suverénní Rusko o 8,2 sekundy, třetí skončily už s více než minutovým odstupem Švýcarky.

Českou štafetu rozbíhala stejně jako ve Švédsku Jessica Jislová a po dvou dobíjeních předala Charvátové na 12. místě. Šestá žena pátečního sprintu nedokázala na svůj výkon z individuálního závodu navázat a vleže ani s třemi náhradními náboji nesestřelila všech pět terčů.

Markétě Davidové předala jedenáctá, manko týmu už ale narostlo na více než minutu. Aktuální česká jednička potřebovala na střelnici tři náhradní náboje a tradičně výborným během vytáhla štafetu na osmou příčku.

Eva Kristejn Puskarčíková pak měla namále při úvodní ležce, kde na poslední terč musela třikrát dobíjet a klesla na desáté místo. Závěrečnou položku vestoje ale vyčistila velmi rychle bez jediného zaváhání a na trati tým posunula na konečné šesté místo. Češky si tak o dvě příčky vylepšily umístění z úvodní štafety v Östersundu.

Závody SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):

Ženy - štafeta 4x6 km:

1. Norsko (Knottenová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Olsbuová-Röiselandová) 1:10:04,7 hod. (1 trest. okruh + 7 dobíjení), 2. Rusko (Rezcovová, Kuklinová, Mironovová, Jurlovová-Perchtová) -8,2 (0+5), 3. Švýcarsko (E. Gasparinová, S. Gasparinová, A. Gasparinová, Häckiová) -1:04,1 (1+9), 4. Ukrajina -1:09,2 (0+8), 5. Kanada -1:09,3 (0+7), 6. ČR (Jislová, Charvátová, Davidová, Kristejn Puskarčíková) -1:16,1 (1+12).

Program a výsledky SP v Hochfilzenu >>

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud