18. dubna 2020 • 19:12

Sponzory nemáme, na účtu nula. Ruský biatlon bankrotuje, přiznal šéf

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský biatlonový svaz má vysoké dluhy a podle slov ředitele Sergeje Golikova mu hrozí bankrot. Golikov to řekl agentuře TASS a upozornil, že všechny dluhy, které v přepočtu přesahují 12 milionů korun, vznikly za předsednictví Vladimira Dračeva. Čtyřnásobný mistr světa stojí v čele svazu od května 2018 a v poslední době čelí výzvám, aby na funkci rezignoval.



„Sponzory teď v podstatě nemáme, na účtu je nula, v dubnu není z čeho dát lidem výplaty. Dluhů po splatnosti máme čtyři až pět milionů rublů, celkově to může dělat sedm až osm milionů (až 2,7 milionu korun). A to nepočítám částku (350 tisíc eur, asi 9,5 milionu korun), kterou dlužíme IBU,“ řekl Golikov.

Rusko po skandálu se státem řízeným dopingem přišlo v prosinci 2017 o status řádného člena v mezinárodní unii IBU. Ruští reprezentanti se nicméně mohou účastnit závodů včetně Světového poháru či mistrovství světa. Dračev prohlásil, že ruský biatlon vyvede z krize a napraví jeho pošramocenou pověst, před dvěma týdny ho však 24 sportovců a trenérů kvůli nedodržení slibů vyzvalo v dopise k rezignaci.

Nyní se přidaly i ekonomické těžkosti. „Vypadá to na vyhlášení bankrotu. Nejspíš na podzim, možná ještě dříve,“ dodal Golikov. Ten se sám dostal s Dračevem do sporu, když předsedu obvinil ze zneužití svazových peněz. Golikov podle webu gazeta.ru tvrdí, že má důkazy na to, že z nich Dračev platil osobního řidiče své manželky.

Dnešní vydání deníku Sport můžete koupit na iKiosek.cz

Titulní strana, deník Sport, 18. dubna Titulní strana, deník Sport, 18. dubnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud