Ivo Pospíšil
Premium
26. ledna 2021 • 17:55

Tomešová: Tápání? Na MS je šance na medaili. Chválím gesto Davidové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontiolahti, Hochfilzen, Oberhof, Anterselva… zatím vše naprázdno. Občas byli blízko, občas zase dál. Řešili koronavirus, jak zlepšit střelbu i další detaily. Až se za 15 dní rozjede MS v Pokljuce, čeští biatlonisté do něj vstoupí s pověstí dosud medailově nepolíbených. „Věřím přesto, že máme na to je atakovat,“ říká bývalá závodnice Barbora Tomešová. Jak vidí aktuální české tápání?



Sedm podniků SP je pryč. Vrchol sezony však z českého pohledu teprve nastává. Za dva týdny MS v Pokljuce a pak duo závodů v Novém Městě na Moravě. Zlomí tedy Markéta Davidová a spol. dosavadní sezonu bez medaile právě teď? „Do MS už lze jen srovnat hlavu a naladit formu. Příprava bude nejspíš probíhat v izolaci s maximálním soustředěním na rovnováhu mezi šperkováním formy a odpočinkem,“ míní bývalá reprezentantka Barbora Tomešová.

Co říkáte na dosavadní čekání na první českou medaili této sezony?
„Čekání je od začátku sezony dlouhé. Chápu, že by fanoušci rádi viděli reprezentaci na stupních nejvyšších, ale i tak se můžeme těšit díky nesmírné vyrovnanosti světové špičky z parádního biatlonu. I když se zatím nepodařilo českým barvám prosadit na medailové pozice, během sezony jsme mohli vidět od týmu několik velmi vydařených závodů, kterých si cením.“

Nejblíže medaili byla většinou Markéta Davidová. Jak jste viděla její obtesávání, při němž se ale vždy něco na poslední chvíli pokazilo?
„Ve světě sportu se věci nekazí. Zkazí se nám například jídlo v ledničce. Při závodě jsou holt někteří závodníci lépe připraveni, jsou rychlejší, přesnější

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud