11. března 2021 • 19:05

Krčmář těsně za TOP 10, Moravcovi se při derniéře ve sprintu nedařilo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonista Michal Krčmář skončil ve sprintu Světového poháru v Novém Městě na dvanáctém místě necelých pět sekund za elitní desítkou. Bodovali i Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík, naopak při posledním sprintu se nedařilo Onřeji Moravcovi. Vyhrál Francouz Quentit Fillon Maillet před Norem Tarjeiem Böem a Italcem Lucasem Hoferem. 



Češi zajeli výrazně lepší sprint než minulý týden, kdy byl Krčmář jako nejlepší Čech devětatřicátý. Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu navázal na čtyři nuly z nedělní stíhačky a přidal další dvě čisté položky. "Startovní pole bylo hodně scuklé k sobě a dvě nuly byly potřeba k výraznějšímu výsledku. Jsem za ně rád," řekl Krčmář, který na Fillona Mailleta ztratil 44,5 sekundy.

"Desítka utekla, ale dělal jsem, co jsem mohl na trati v posledním kole, ale startovní pole je neskutečně vyrovnané a silné," řekl Krčmář.

Druhý nejlepší výsledek v kariéře si vyrovnal dvaadvacetiletý Štvrtecký, který s jednou chybou pronikl do první třicítky. Lepší byl jen v minulé sezoně ve sprintu v Annecy, kde skončil šestnáctý.

Poprvé mezi dospělými debutoval čerstvý juniorský vicemistr světa Karlík. Jednadvacetiletý biatlonista obsadil životní 34. místo, přičemž se o ještě výraznější úspěch připravil dvěma chybami vestoje.

Poslední sprint v kariéře absolvoval dnes Ondřej Moravec a musel na tři trestná kola. "Chtěl jsme dát za každou cenu nulu, to byla celá chyba. Asi můžu zapomenout na stíhačku," strachoval se o postup do sobotního závodu. Nakonec do šedesátky proklouzl z 59. místa. "To je dobře, protože se mi nejelo tak strašně," řekl.

Fillon Maillet si připsal druhou výhru v sezoně a pátou v kariéře. Díky bezchybné střelbě a druhému nejrychlejšímu běhu nechal o 11,3 sekundy za sebou Tarjeie Böa z Norska. Třetí skončil rovněž bezchybný Ital Lukas Hofer.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud