12. prosince 2021 • 14:15

Skvělá Davidová ve stíhačce šestá! Vyhrála Norka Röiselandová

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Davidová se ve stíhacím závodě v Hochfilzenu posunula o 14 míst až šesté místo! Závod vyhrála Norka Marte Röiselandová, která v posledním kole předběhla vítězku sprintu, Bělorusku Solovou. Mužská štafeta ve složení Adam Václavík, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Michal Krčmář skončila těsně devátá. Vyhráli Norové před čtveřicemi Francie a Ruska. 



Davidová vyrážela do stíhačky z dvacátého místa po sprintu, při první ležce jednou minula a o dvě místa klesla. Ve zbytku závodu už ale jen stoupala výsledkovou listinou. Druhou ležku a první stojku odstřílela přesně a rázem běžela sedmá. Po poslední stojce sice musela na jedno trestné kolo, ale chybovaly i soupeřky, Davidová byla šestá a stejně závod i dokončila.

"Cítila jsem se o kus líp a musím pochválit servis za lyže, protože to bylo super. Mrzí mě rány vedle, hlavně ležka, ale chybovalo se dost, takže za dva je ve výsledku dobrá střelba," řekla Davidová v České televizi. "Tenhle závod jsem potřebovala. Doufám, že mi to pomůže, zvládnu na to navázat a budu se cítit líp," řekla směrem k příštímu týdnu a závodům v Annecy.

Letošní sezonu zahájila Davidová vítězstvím ve vytrvalostním závodu a poté skončila čtyřikrát ve druhé desítce. Šestým místem si ve stíhacím závodu vyrovnala mezi elitou své maximum, které poprvé zajela v minulé sezoně v březnu v Novém Městě na Moravě.

Ze čtyřicátého na 29. místo se posunula Jessica Jislová. Další Češky už nebodovaly - Lucie Charvátová byla 44., Eva Puskarčíková deset míst za ní a Tereza Vinklárková 56.

Vedoucí žena SP Röiselandová předvedla skvělou stíhačku. Startovala s odstupem padesáti sekund za vítězkou sprintu Hannou Solaovou. Běloruska ale chybovala třikrát vstoje a Norka skvělým finišem soupeřku dojela a vyhrála. Třetí byla Švédka Elvira Öbergová.

Václavík musel na jedno trestné kolo po střelbě vestoje, po které pokračoval dvacátý a předal jako šestnáctý. Jakubovi Štvrteckému se úsek vydařil a posunul štafetu o dvě místa. Mikuláš Karlík vyslal Michala Krčmáře do finiše ze 14. místa a česká jednička těsně prohrála boj o osmé místo se Slovinci.

Čeští biatlonisté si oproti Östersundu, kde jeli dvě trestná kola, o dvě místa polepšili. Stupně vítězů měly v Rakousku stejné obsazení - za Nory skončili druzí Francouzi a třetí Rusové.

Ve 14:30 začne stíhací závod žen s pěticí českých reprezentantek, z dvacátého místa pojede Markéta Davidová.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud